MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
Home / Vinkit ja inspiraatio

Viljely ja hoito

Täältä löydät vinkkejä ja inspiraatiota viljelemiseen ja kasvien hoitamiseen. Autamme valitsemaan oikeanlaisen pienoiskasvihuoneen ja lannoitteen. Neuvomme, mitä siemeniä voi kylvää syksylläkin, annamme vinkkejä lavakaulusviljelyyn ja siihen, miten taimet koulitaan.

Viljely ja hoito

Esikasvatus

Esikasvatusvaiheessa ei pidä hätäillä. Jos siemenet tulee kylväneeksi liian aikaisin, taimista tulee valonpuutteen takia pitkänhuiskeita ja honteloita.

Lue lisää
Viljely ja hoito

Kasvihuoneviljely

Jo ensimmäisenä vuonna ymmärsin, että kasvihuone on tärkeämpi osa puutarhaa kuin olin ajatellut. Kasvihuone ei ole vain kaunis, se on keittiöpuutarhan sydän!

Lue lisää
Viljely ja hoito

Kylväminen suoraan ulos

Kylvämispuuhiin voi ryhtyä, kun routa on lähtenyt maasta ja maa on ehtinyt hieman kuivua. Maata pitää pystyä lapioimaan ilman, että se tarttuu lapioon.

Lue lisää
Viljely ja hoito

Nokkosvesi – Tee näin

Jos pihallasi kasvaa nokkosia, ja olet kyllästynyt tekemään nokkoskeittoa, voit käyttää ne kasviesi hyväksi. Nokkosvesi saattaa haista pahalta, mutta se on kullan arvoista, ja kasvisi kiittävät.

Lue lisää
Viljely ja hoito

Maan valmisteleminen kylvöä varten

Maan valmisteleminen kylvöä varten on tärkeää, sillä huonossa maassa ei kasva mikään. Maa pitää lannoittaa ja siihen pitää lisätä multaa.

Lue lisää
Viljely ja hoito

Viherlannoitus

Viherlannoitusta ei ehkä tule ensimmäisenä ajatelleeksi, kun aloittaa viljelyn. Syytä kuitenkin olisi!

Lue lisää
Viljely ja hoito

Viljely kasvilavassa

Kasvilavassa kaikki on helpompaa! Rikkaruohojen kitkeminen, tuholaisten torjuminen, kasvien peittäminen kuitukankaalla… lisäksi maa lämpenee keväällä nopeammin.

Lue lisää
Viljely ja hoito

Vermikuliitti vai perliitti?

Sekä vermikuliitti että perliitti ovat erittäin kevyttä vaaleaa raetta. Vaikka ne muistuttavat toisiaan, niillä on hieman erilaiset ominaisuudet. Milloin ja miten niitä käytetään?

Lue lisää