Nelson Garden Siemensarjat

Nelson Garden -sarjan siemenpusseissa tärkeimmät tiedot on painettu kätevästi pussin etupuolelle!

Tärkeimmät tiedot löytyvät siemenpussin etupuolelta. Pussin takana on puolestaan yksityiskohtaisempaa, syventävää tietoa.

1. Tieteellinen nimi.
2. Lajikkeen nimi.
3. Tuotenumero.
4. Hintaryhmän numero.
5. Erikoismerkintä tuoksuville kukille.
6. Korkeus (cm).
7. Esikasvatetaan ja/tai kylvetään suoraan.
8. Lisämerkinnät kertovat esimerkiksi, sopiiko laji kasvatettavaksi ulkona tai onko kyseessä köynnöskasvi.
9. Opasmerkinnät antavat tietoa esimerkiksi koosta, voimakkuudesta ja makeudesta.
10. Nimi.
11. Yksityiskohtaiset tiedot.
12. Taimien ja siementen istutusvälit sekä kylvösyvyys.
13. Siementen riittoisuus, esim. taimien tai kylvömetrien määrä.
14. Kalenteri, joka kertoo ajankohdat esikasvatukselle, avomaankylvölle, kukinnalle ja sadonkorjuulle.

Opasmerkinnät antavat tietoa kasvien ja vihannesten koosta. Ne kertovat myös chilin voimakkuudesta ja porkkanoiden makeudesta. Kukkien kohdalla merkintä on painettu punaisella, vihannesten kohdalla vihreällä ja mausteiden kohdalla oranssilla.

Lisämerkinnät kertovat tarkemmista ominaisuuksista. Sopiiko tomaatti kasvatettavaksi avomaalla tai onko kyseessä köynnöskasvi.

Erikoismerkinnät kertovat esimerkiksi, onko siemenet tarpeen esikasvattaa vai voiko ne kylvää suoraan, ovatko ne hyväntuoksuisia tai kenties luonnonmukaisesti tuotettuja.

Mikä on vihreiden, valkoisten ja keltaisten siemenpussien ero?

Olet ehkä jo huomannutkin, että siemenpussimme ovat erivärisiä. Millä tavalla ne sitten eroavat toisistaan?

Vihreisiin pusseihin on pakattu monenlaisia vihannesten, maustekasvien ja kukkien siemeniä. Tähän tuotesarjaan kuuluvat toisaalta kaikkein suosituimmat lajikkeet, mutta myös erikoisempia lajikkeita – siis jokaiselle jotakin, niin innokkaille aloittelijoille kuin viljelemiseen vihkiytyneille konkareillekin. Vihreissä pusseissa on enemmän siemeniä, ja ne sopivat paljon kylväville. Niitä on saatavilla puutarhamyymälöistä ja suurten rakennustarvikeliikkeiden puutarhaosastoilta sekä näiden verkkokaupoista.

Valkoisissa pusseissa puolestaan lähtökohtana ovat kaikkein suosituimmat vihannekset. Tuotesarjassa on mukana myös suuri määrä maustekasveja ja kukkia. Valkoisia pusseja on saatavilla päivittäistavarakaupoista ja niiden verkkokaupoista.

Sekä vihreisiin että valkoisiin siemenpusseihin on pakattu myös laaja valikoima luomulaatuisia siemeniä. Pakkauksissa on selkeät opasmerkinnät ja ohjeet, jotka auttavat onnistumaan.