Valkosipuli korostaa monen ruokalajin makua. Sen viljeleminen ja sadon kerääminen tuo Välimeren tunnelman omalle pihalle. Valkosipuli on hyvä istuttaa syksyllä ja kerätä sato keväällä.
Valkosipulia lukuun ottamatta useimmat sipulit istutetaan keväällä ja sato korjataan syksyllä. Yhden koulukunnan mukaan sadonkorjuun voi aloittaa, kun sipulin naatit alkavat taipumaan ja korjata sipuleita uusien perunoiden tapaan vähän kerrallaan. Toinen koulukunta näkee, että viljelijän tulisi odottaa kunnes kaikki naatit ovat lakastuneet ja korjata kaikki sipulit yhdellä kertaa.
Yleisesti voidaan todeta sipulinviljelyn olevan helppoa. Sipuli viihtyy aurinkoisessa, runsasmultaisessa ja hyvin kalkitussa maassa. Harva tietää, että sipuli on maailman toiseksi viljellyin vihannes (ensimmäistä paikkaa pitää tomaatti).
Valkosipulista puhuttaessa kuulee mielipiteitä sen puolesta ja sitä vastaan.
Yksikään muu vihannes ei herätä ihmisissä yhtä paljon tunteita. Syynä on varmasti valkosipulille ominainen vahva maku – ja tuoksu. Valkosipuli on pohjana monille itsehoitotuotteille ja sillä onkin lääkinnällisiä
vaikutuksia. Se antaa suojaa muun muassa sieniä ja viruksia vastaan.
Istutus
Valkosipuli ei viihdy liian kosteassa maassa, istukkaita varten maa kannattaa ojittaa. Valkosipulia viljellään kynsistä, jotka istutetaan maahan mieluiten syksyllä ja sato korjataan seuraavana kesänä. Talven kylmyys ei haittaa, valkosipuli kestää hyvin kylmää. Aseta kynnet 5 – 10 cm syvyyteen, 15 sentin kylvövälille.
Kasvutapa
Yhdestä kynnestä kasvaa kokonainen, useakyntinen valkosipuli.
Säilytys
Sipuli saa kuivua ulkona ja kuivuttuaan se ripustetaan kuivaan ja ilmavaan paikkaan. Valkosipuli säilyy noin 6 kk ajan.