MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textNopea toimitus
  • item.textIlmaiset palautukset
  • item.textPerustettu vuonna 1933
Jälleenmyyjille
Home / Siemenet

Yrttien ja maustekasvien siemenet

Yrttien kasvatus on hauska harrastus. Viljelyinto alkaa usein juuri yrteistä, sillä ne ovat melko helppohoitoisia. Yrttien kasvatus sisällä on mukavaa myös siksi, että ne ovat tuoksuva ja kaunis lisä kodin sisustukseen.
Parveke on myös oiva paikka yrttitarhan perustamiseen. Erityisen helppohoitoisia yrttejä ovat esimerkiksi mintut, oregano, persilja, tilli ja timjami.
Taimimyymälässä myydään toki valmiita taimia, mutta yrttien kasvatus siemenestä ei ole vaikeaa, ja se palkitsee. Siemenet kylvetään multaan siemenpussin ohjetta noudattaen. Osa niistä vaatii esikasvatusta, ja osan voi kylvää suoraan maahan. Yrttejä voi mainiosti kasvattaa myös vedessä.
Yrtit ovat joko yksi-, kaksi- tai monivuotisia. Monivuotiset ja itsesiementävät yrtit kannattaa istuttaa samaan ryhmään. Suurikokoisten taimien ei pidä antaa varjostaa pienempiä taimia. Yrtit on hyvä kerätä tai nostaa sisälle ennen pakkasia. Esimerkiksi minttu kestää pientä pakkastakin, mutta lämpöä rakastava basilika ei siedä matalia lämpötiloja lainkaan. Monivuotiset toki talvehtivat ja lähtevät keväällä uuteen kasvuun.

Lue lisää