MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Tutustu Emmaan ja hänen kasviystäväänsä

18. huhtikuuta 2023

Rakastan viettää aikaa ulkona

Olen Emma, 38-vuotias ja asun Tukholmassa perheeni kanssa. Minulla on kaksi lasta, mies ja kaksi kissaa. Viihdyn ulkona nuotion äärellä paistamassa vaahtokarkkeja perheeni ja ystävieni kanssa.

Vaivaton viljelytapa

Olet päättänyt kasvattaa perunoita Nelson Gardenin perunaruukussa, miksi?
Tämä vaihtoehto sopii minulle tällä hetkellä täydellisesti. Joudun työssäni matkustamaan, mikä tarkoittaa, ettei minulla ole aina aikaa hoitaa kasveja. Lisäksi treenaan vähintään kaksi kertaa viikossa, yritän sovittaa aikatauluun lasten harrastukset ja niin edelleen. Koska perunoita on helppo kasvattaa, eivätkä ne tarvitse jatkuvaa huomiota, ne ovat täydellinen valinta. Sitä paitsi niistä voi tehdä paljon ruokaa ja itse kasvatetut perunat maistuvat paljon paremmilta!

Kestävä kiertokulku

Milloin kiinnostuit viljelystä?
Olen aina nauttinut puutarhassa puuhastelusta kukkapenkkien, kasvien ja puiden parissa. Pidän siitä, miten kaikki on yhteydessä toisiinsa ja miten kaikki on kestävällä pohjalla. Kun esimerkiksi siistit kukkapenkkiä, viet rippeet kompostiin. Anna sille hieman aikaa, niin kompostista syntyy ravitsevaa multaa, jota voit käyttää muun muassa kukkien kasvattamiseen. Kun pidät mielessä kaikki nämä pienet vaiheet, joita teet luonnollisesti viljellessäsi, parannat myös maaperän laatua. Minusta on tärkeää olla huolellinen, koska kaikki liittyy toisiinsa ja saat anteliaan sadon, jos homman hoitaa oikein.

Emman valinta

Onko sinulla suosikkikukkaa tai -vihannesta?
Itse asiassa pidän kurjenpolvesta paljon. Moni varmaan ajattelee, että ne ovat jotain, mitä löytyy isovanhempien talosta ja se voi olla tottakin, mutta ne ovat uskomattoman helppohoitoisia ja niiden sitkeyttä on vain ihailtava. Ne kestävät ulkona paahtavan kuumia kesäpäiviä ja huurteisia syysiltoja, ne kukkivat uskomattoman kauniissa väreissä, runsaasti ja pitkään.

Kestävää ja luovaa viljelyä

Voitko kuvailla viljelyäsi viidellä sanalla?
Visionäärinen, värikäs, kestävä, kärsimätön ja luova. Mielestäni ne ovat kaikki saman asian erilaisia ilmaisuja – inspiroitumista ja motivoitumista. Se liittyy työhöni ja elämäntapaani, jotka tavallaan rajoittavat aikaani, mutta kun minulla on aikaa, olen täysillä mukana viljelyssä. Näinä inspiraation kausina voin päästä flow-tilaan ja yhtäkkiä huomaan olevani täysin syventynyt viljelyyn ja minulla on multaa käsissä kyynärpäitä myöten!