MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home

Sisäviljely

Sisätiloissa viljely ja mahdollisuus kerätä tuoreita, itse kasvatettuja vihanneksia ympäri vuoden kuulostaa kaukaiselta haaveelta meille pohjoisen asukkaille. Se on kuitenkin täysin mahdollista – jopa keskellä hyytävintä talvea ja pimeää sesonkia. Kokeile kasvattaa vihanneksia vesiviljelyssä, idätä ituja tai kasvata miniversoja. Idättäminen ja miniversojen kasvattaminen ovat menetelmiä, joiden avulla on helppo kasvattaa terveellistä syötävää pienissä tiloissa. Idättäminen ja versottaminen ovat myös nopeita tapoja saada vitamiineja lautaselle eikä nämä vaadi paljon tietoa, työkaluja tai aikaa. Jo viikossa, kahdessa voit päästä sadonkorjuuseen.

Monia siemeniä voi myös hajakylvää mullalla täytettyyn ruukkuun. Esimerkiksi rosmariinista ja oreganosta saat kauniin ja tuoksuvan ruukun keittiön koristeeksi.

Vesiviljely onnistuu ympäri vuoden. Kun salaatin, yrttien ja muiden lehtivihannesten poimimiseen omalta kasvimaalta tuntuu kuluvan ikuisuus, vesiviljely mahdollistaa kotona kasvatetusta sadosta nauttimisen myös talven pimeimpinä hetkinä. Vesiviljelyastiassa menestyvät monenlaiset lajit, kuten salaatti, basilika, tilli, korianteri, lehtipersilja, pak choi ja monet muut lajit. Meiltä saat kaiken tarvittavan menestyäksesi sisäviljelyssä vuodenajasta riippumatta.

Lue lisää