MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home

Versotus

Miniversot eli micro leaf tarkoittaa pieniä, rapeita ja paljon ravintoaineita sisältäviä versoja ja lehtiä, joita voi viljellä sisätiloissa vuoden ympäri. Miniversoista käytetään myös nimitystä mikrovihannekset. Miniversot ovat todellista superfoodia. Versot pitävät sisällään runsaasti tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, pienessä koostaan huolimatta.

Talvisaikaan keittiössä kasvivalon alla kehittyvät erilaisten kaalien, retiisien ja pinaattien versot. Nopeimman sadon saat vihanneskrassista. Sen siemenet kasvavat syötäväksi jopa viikossa. Versot maistuvat niin salaateissa ja voileivällä kuin kalan ja lihan lisukkeenakin. Versoja voi lisätä myös wokkiruokiin ja vaikkapa pannacottan koristeeksi. Versokasvatus kannattaa ympäri vuoden, mutta varsinkin talviaikaan niillä saa mukavan vitamiinilisän ja raikkauden lautaselle.

Micro Leaf -siemenet kylvetään taimi- tai kukkamultaan viljelyastiaan ja asetetaan lämpimään ja valoisaan paikkaan. Kun miniversot ovat noin 2–4 viikon ikäisiä ja 5–10 cm pituisia, ne ovat valmiita syötäviksi. Miniversojen kasvatus on siis nopea, helppo ja yksinkertainen tapa viljellä vitamiinipitoisia versoja talvellakin. Kauniita ja jännittävän makuisia versoja ja lehtiä voi leikata suoraan ruoka-annoksen päälle – aivan kuin huippuravintolassa konsanaan.

Lue lisää