MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Kukkien siemenet

Nelson Gardenin kukkasiemenet koostuvat laajasta valikoimasta leikkokukkia, suosittuja kesäkukkia ja trendikkäitä uusia lajikkeita. Valikoimassa löytyy jopa unohdettuja suosikkeja, jotka ansaitsevat päästä uudelleen suomalaisten kukkapenkkeihin ja -ruukkuihin. Kukat levittävät iloa ympärilleen, erityisesti tarjoamalla hyönteisille arvokasta mettä. Mettä nauttiessaan hyönteiset samalla pölyttävät kasvejamme ja saamme satoa, mikä ilahduttaa myös hyötykasvien kasvattajaa. Yksivuotisten kesäkukkien kukkaloistosta saat nauttia pitkälle ensimmäisiin syyspakkasiin asti. Jotta saat kukistasi pitkän ilon, suosittelemme lannoittamaan niitä ja poistamaan lakastuvat kukat, jolloin kasvisi keskittyy tekemään uusia kukkanuppuja. Siemeniä kylvämällä ja yksivuotisia kukkia kasvattamalla voit kokeilla aina uusia lajeja ja lajikkeita ja muuttaa kukkapenkkisi ilmettä vaikka vuosittain. Pidämme valikoimissamme myös monivuotisia lajeja ja lajikkeita, jotka säilyttävät asemansa vuodesta toiseen.

Kukkien kasvattaminen siemenistä onnistuu lajista joko siemeniä esikasvattamalla tai kylvämällä suoraan kasvupaikalleen suorakylvönä. Esikasvatus on monivaiheista, mutta palkitsevaa. Esikasvatuksessa siemenet kylvetään multaan ja taimettumisen jälkeen koulitaan eli siirretään suurempiin ruukkuihin, ravinteikkaaseen multaan. Ennen ulos istuttamista taimet karaistaa eli totutetaan ulkoilmaan ja runsaaseen valoon. Valmis taimi istutetaan sopivaan kasvualustaan, multa ympärillä tiivistetään, jotta taimi pääsee nopeasti ja vaivatta juurtumaan paikalleen. Kastelusta huolehtiminen on tässä vaiheessa ensiarvoisen tärkeää. Noudata kunkin lajin kohdalla tarkempia siemenpussin ohjeita.

Jos haluat kasvattaa kukkia leikkokukkina ja sitoaksesi niistä kimppuja, kannattaa valita pitkään kukkivia, vahvavartisia lajeja, kuten tsinnia, kosmoskukka, auringonkukka ja asteri. Jos haluat kasvattaa kuivakukkia, ikikukkia tai iso-olkikukkia ovat hyviä valintoja. Kuivakukkia kasvattamalla voit poimia ja kuivattaa niitä kimppuihin, jotka kestävät ikuisesti – tai ainakin siihen saakka, kunnes on jälleen aika poimia tuoreita kukkia.

Lue lisää