MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Yksivuotisten kukkien siemenet

Kesäkukilla tarkoitetaan yksivuotisia kukkivia kasveja. Saat helposti ja edullisesti kesäkukat siemenistä. Siementen kylväminen ja kasvattaminen kukkiviksi sujuu mukavasti. Kasvua on myös ilo seurata. Kesäkukkien siemeniä voi kylvää suorakylvönä keväällä avomaalle tai ruukkuihin. Suorakylvönä kylvettävät siemenet kylvetään haravalla tasoitetulle maalle hajakylvönä tai riviin. Vaihtoehtoiset siemenet voi kylvää esikasvatukseen maalis-huhtikuussa. Esikasvatetut taimet koulitaan tarvittaessa suurempiin ruukkuihin ja karaistaan eli totutetaan vähitellen kevään valoon ja ulko-olosuhteisiin. Sisällä kasvaneet taimet siirretään ulos kasvupaikalleen, kun hallanvaaraa ei enää ole. Valmiiksi kasvatetut taimet voi istuttaa avomaalle, viljelylaatikkoon tai ruukkuihin. Tarkista siemenpussista kunkin lajin odotettu korkeus ja koko, jotta osaat valita kasville sopivasti tilaa ja mahdollisen ruukun.

Kesäkukat viihtyvät aurinkoisella ja valoisalla paikalla, hyvässä mullassa. Lannoitus edistää kukkanuppujen kehitystä ja kukintaa. Kastele pieniä taimia säännöllisesti. Huomioi erityisesti, että kesäkukat kaipaavat kuivina kausina kastelua.

Nelson Gardenin verkkosivujen kautta saat kesäkukkien siemenet netistä suoraan. Yksivuotisten kukkien siemenet pitävät sisällään näyttäviä vaihtoehtoja kukkapenkkiin ja ruukkuun, esimerkiksi isoauringonkukkaa, kosmoskukkaa, tähtitörmäkukkaa ja tiikerikaunosilmää. Lue tarkemmat lajikekohtaiset viljelyohjeet kunkin tuotteen kohdalta tai siemenpusseista.

Lue lisää