MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Löydä suosikkisiemenesi ja starttaa kasvukausi vauhdilla

Aloita esikasvatus nyt

Miksi aloittaa esikasvatus?

Kaipaatko omaa pöytäpuutarhaa keittiöön tai kukoistusta parvekkeelle? Aloita esikasvatus! Kun kasvatat kasvit siemenestä asti, mahdollisuuksia on monia. Löydä suosikkisiemenesi laajasta valikoimasta.

Aloita esikasvatus oikeaan aikaan ja saat kasveistasi vahvempia ja terveempiä – sekä tietysti paremman sadon.

Milloin esikasvatus aloitetaan?

Esikasvatuksessa oikea ajoitus on valttia. Jos kylvät liian aikaisin, valo ei yleensä ole riittävä ja kasveista tulee liian pieniä. Jos kylvät liian myöhään, kasvit eivät ehdi kukkia tai tuottaa satoa.

Oikea ajoitus riippuu siitä, missä päin maata asut ja mitä haluat kasvattaa. Jos asut etelässä, pakkaset lauhtuvat aikaisemmin ja voit aloittaa kylvämisen aikaisemmin.

Jokaisessa siemenpussissa kerrotaan, milloin sen sisältämät siemenet tulee kylvää. Ohjeissa ilmoitetaan usein 1-2 kuukauden ajanjakso, koska myös etelässä ja pohjoisessa on eroja pakkasten lauhtumisen suhteen. Mieti, milloin asuinpaikkakunnallasi on yleensä todella lämmintä, ja laske sitten ajassa taaksepäin.

Miten esikasvatetaan?

Valoisa paikka, jossa lämpötila pysyy itämisen aikana noin 18-22 asteessa, on yleensä paras. Kylvetyt siemenet kaipaavat lämpöä. Lämpömatto auttaa multaa pysymään lämpimänä ja näin edistää siementen itämistä.

Heti kun siemenet ovat alkaneet itää, paras paikka niille on valoisa mutta hieman viileämpi. Noin 15-18 astetta on paras. Aikaiset siemenet, kuten chilit, voivat kaivata lisävaloa kasvivalosta.

Palkittu Rootmaster

Rootmaster on palkittu pienoiskasvihuoneemme, jossa on mukana kastelutoiminto. Sen ansiosta viljely sisätiloissa on helpompaa kuin koskaan. Kastelutoiminnon ansiosta sinun tarvitsee vain lisätä vettä laatikkoon ja anna kasvien itää. Sitä mukaa kun juuret kasvavat ulos kennojen tuuletusaukoista, niiden päät kuivuvat ja uudet juuret muodostuvat ylemmäs. Kennot voidaan avata keskeltä, mikä helpottaa niiden käsittelyä.Osta nyt