MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Mitä kylvää huhtikuussa?

Jos olet innokas puutarhuri, tiedät, että puutarhanhoidon aloittaminen ja siementen kylväminen huhtikuussa kannattaa. Ilma alkaa lämmetä ja päivät ovat pidempiä, mikä tarjoaa kasveille hyvät olosuhteet. Joillakin alueilla on vielä pakkasriski, joten muista peittää viljelykasvit kasvuharsolla tai pitää kasvit sisällä, kunnes hallan vaara on ohi.

Kylväminen huhtikuussa – mitä voit kylvää? Tomaatit ovat puutarhan kulmakivi, ja maalis-huhtikuu on paras aika aloittaa tomaatin esikasvatus. Voit istuttaa siemenet sisälle ruukkuihin, ja kun sää lämpenee, voit siirtää ne puutarhaan. Tomaatit tarvitsevat kasvuunsa lämpöä, joten on tärkeää odottaa, että pakkasriski on ohi, ennen kuin istutat ne ulos. Valittavana on monia tomaattilajikkeita, kuten perinteisiä ja hybridilajikkeita. Riippumatta siitä, minkä tyyppisen tomaatin valitset, varmista, että ne saavat runsaasti aurinkoa, vettä, ravintoa ja tukea kasvaessaan.

Lehtimangoldi on vihreä lehtinen kasvi, jonka kylväminen huhtikuussa on loistava idea. Tämä kestävä kasvi on täynnä ravinteita ja uskomattoman monipuolinen. Voit kylvää mangoldin siemeniä suoraan puutarhaasi tai esikasvattaa ne sisätiloissa ja istuttaa ne sitten muualle. Mangoldi on kylmänkestävä kasvi, mikä tarkoittaa, että se kestää pakkasta ja kylmempiä lämpötiloja. Se on hidaskasvuinen kasvi, minkä lehtiä voi korjata pitkin kautta.
Jos haluat istuttaa puutarhaan muitakin vihanneksia, löydät valikoimastamme useita eri lajikkeita, esim. punajuurta, purjoa, ruusukaalia, selleriä, lehtikaalia, kesäkurpitsaa, retiisiä ja salaattia. Omien vihannesten kylväminen on palkitsevaa puuhaa, näin saat myöhemmin kauden aikana satoa ravitsevista kasveista.

Huhtikuu on myös erinomainen aika kylvää yksivuotisia kukkia, kuten kehäkukkia, zinnioita ja kosmoksia. Näitä värikkäitä kukkia istuttamalla tuot väriä puutarhaan koko kesäksi. Myös auringonkukat voi kylvää huhtikuussa, sen jälkeen voitkin antaa niiden vain kukkia puutarhassasi.

Alkukevät on erinomaista aikaa maaperän valmisteluun. Voit lisätä maahan kompostia tai hyvin maatunutta lantaa parantamaan sen rakennetta ja ravinnepitoisuutta. Tämä tarjoaa terveen ympäristön kasvien kasvulle. Huhtikuu on myös hyvää aikaa leikata puut ja pensaat. Näin edistät niiden kasvua ja säilytät niiden muodon. Lisäksi voit aloittaa rikkaruohojen kitkemisen, jotta ne eivät pääse valtaamaan pihaasi kesällä.

Lue lisää

leafs_double_new.svgSido spiraalitekniikalla

Kukkakaupan kimput on useimmiten sidottu tekniikalla, jota kutsutaan spiraalitekniikaksi. Tekniikka vaatii opettelua, ennen kuin työ alkaa sujua. Menetelmässä on kuitenkin puolensa, sillä siinä kukkien lisääminen, pois ottaminen ja siirtäminen on helppoa.

Olemme koonneet tähän vinkkejä, joilla onnistut varmimmin