MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Mitä kylvää maaliskuussa

Ota varaslähtö suunnittelemalla kesäpuutarhasi maaliskuussa. Oli se sitten täynnä kukoistavia kukkia, herkullisia tomaatteja tai kiipeileviä sokeriherneitä, löydät kaikki siemenet Nelson Gardenilta. Riippuen asuinpaikastasi ja sen ilmastosta, maalis- ja huhtikuu ovat hyviä aikoja esikasvattaa tuoksuherneitä ja härkäpapuja. Kun esikasvatat sisällä, lisäät aikaisen kesäsadon korjaamisen mahdollisuuksia, sillä siemenet ovat jo kehittyneet ja kasvaneet vahvoiksi sisätiloissa. Aseta pienet taimet lämpimälle ikkunalaudalle ja seuraa niiden kasvua runsaaksi sadoksi.

Jos haluaisit kokeilla uusien kasvien istuttamista puutarhaasi tänä vuonna, löydät valikoimastamme yli 450 siemenlajiketta.
Kasvikset, kuten sokeriherneet ja lehtimangoldi, ovat parhaita suoraan lavakaulukseen tai kukkapenkkiin viljeltynä sään lämmetessä. Sokeriherneet ovat maukkaita ja täydellinen kasvi lapsille, sillä ne kasvavat nopeasti ja maistuvat herkullisilta. Retiisin siemenet voi suorakylvää multaan heti, kun routa on sulanut ja multaa voi työstää. Olemme koonneet valmiita siemensettejä, jotka tekevät siementen valitsemisen helpommaksi, kuten ”Quick and Colourful” -ja ”Beets and more”.

Jos olet esikasvattanut joulu-, tammi- ja helmikuussa, jotkin kasveistasi saattavat olla valmiita sopeutumaan elämään ulkona lyhyinä ajanjaksoina maaliskuun lämpimimpinä päivinä. Kasveja on hyvä totuttaa pikkuhiljaa ympäristöön, jossa lämpötila vaihtelee suuresti ja kasviin kohdistuu tuulta ja suoraa auringonvaloa.

Lue lisää

leafs_double_flipped_new.svgPalkittu Rootmaster

Rootmaster on kompaktin kokoinen minikasvihuone, jossa on viljelyä helpottava itsekastelutoiminto; lisää vettä laatikkoon tarvittaessa ja anna taimien kukoistaa! Kun juuret kasvavat ulos kennojen ilmastointiaukoista niiden päät kuivuvat ja uusia juuria muodostuu ylemmäs.

Ilmatypistyksen avulla kasvi luo vahvan ja hyvin kehittyneen juuriston. Taimien käsittely on helppoa, sillä kennoston solut aukeavat kirjan tavoin.

Osta nyt

leafs_double_flipped_new.svgVermikuliitti vai perliitti?

Sekä vermikuliitti että perliitti ovat vaaleaa, kevyttä raetta. Vaikka ne muistuttavat toisiaan, niillä on hieman erilaiset ominaisuudet. Valitse vermikuliitti siementen kylvämiseen ja taimille, jotka tarvitsevat kosteudenpitävää multaa.  

Valitse perliitti koulimiseen tai taimille, jota tarvitsevat kuohkean ja hyvin ojitetun kasvualustan. Voit myös käyttää kumpaakin yhtä aikaa parantaaksesi kasvualustan rakennetta ja ominaisuuksia. Sekoita kaksi osaa multaa yhteen osaan perliittiä ja yhteen osaan vermikuliittia.

Lue lisää