MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Tutustu Amandaan ja hänen kasviystäväänsä

18. huhtikuuta 2023

Unelma talvikasvihuoneesta

Nimeni on Amanda, olen kolmikymppinen ja asun Tukholman ulkopuolella sijaitsevassa asunnossa, jossa on suuri etelään suuntautuva parveke, joka on täydellinen viljelyyn. Rakastan kukkia ja haaveilen omasta talvikasvihuoneesta, jotta voisin pidentää kasvukautta ja olla kasvieni kanssa pidemmän aikaa vuodesta.

 

Kukkien ystävä pienestä pitäen

 

Viljelet jättiverbenaa ja chiliä, miksi?
Olen lapsesta asti rakastanut kukkien poimimista, erityisesti kukkakimppuja, joissa on liljoja, lemmikkejä tai voikukkia. Suosikkikukkani on Giant Verbena sen koon vuoksi ja koska se näyttää "leijuvan" ilmassa. Näin ollen valinta ei ollut vaikea. Chilillä haluan lisätä ruokiini mausteista potkua ja on mukavaa, kun voin poimia sitä keittiössäni olevasta chilikasvista.

Milloin kiinnostuit viljelemisestä?
Niin kauan kuin muistan, olen ollut kiinnostunut viljelystä ja luonnossa olemisesta rehevän vihreyden ympäröimänä. Se on hyvin yksinkertaista – tunnen oloni parhaaksi, kun ympärilläni on erilaisia kasveja, koska se saa mieleni rauhoittumaan. Siitä lähtien, kun sain oman kasvatusalueen, minulla on ollut vuosittain vaihtuva teema parvekkeella. Valkokukkateema, Välimeren teema, syötävä teema ja nyt kukkateema, jossa on paljon leikkokukkia.

Amandan parhaat valinnat

Onko sinulla suosikkikukkaa tai -vihannesta?
Lempikukkani ovat Statement Sweet Scabious ja Giant Verbena, koska ne molemmat näyttävät leijuvan ilmassa ja ovat upeita leikkokukkia. Rakastan niiden rehevää kasvutapaa. Vihannesten kohdalla pidän kaikista, mutta jos pitäisi valita, suosikkini on sokeriherneet, koska ne kasvavat niin nopeasti ja niistä saa runsaan sadon.

Rehevää ja toimivaa viljelyä

Voitko kuvailla viljelyäsi viidellä sanalla?
Eläväinen, värikäs, toimiva, rehevä ja inspiroiva. Pidän siitä, että kukat valtaavat parvekkeeni tai osan huoneesta, joten annan niiden kasvaa haluamallaan tavalla. Minulla on visio siitä, että haluan luoda kotiini keitaan ja haluaisin ajatella, että kun annan jokaisen kasvin kasvaa haluamallaan tavalla, se tapahtuu luonnollisesti. En ole kovin innokas puutarhuri siinä mielessä, että leikkaisin ja trimmaisin jatkuvasti kasveja. Ne ovat täydellisiä juuri sellaisina kuin ne ovat!