MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
Home / Vinkit ja inspiraatio / Viljele sisällä

Miksi kasvivalaistus?

30 November 2021

Puhumme usein ja mielellämme kasvivalaistuksesta ja siitä, kuinka hyvä se on sisällä kasvattamiseen – varsinkin pimeänä vuodenaikana. Tässä esittelemme, miksi ylistämme lisävaloa, joka tekee kasveistasi vahvoja, terveitä ja onnellisia!

Meillä Nelson Gardenilla on upea ruokasali, johon valo pääsee virtaamaan vapaasti. Ikkunat ulottuvat lattiasta kattoon ja muodostavat lasiseinän etelään. Täällä meillä on hyvät olosuhteet kasvattaa omia kasviksia lounaaksi. Luonnonvalon lisäksi käytämme aina myös erillistä kasvivalaistusta. Teimme testin osoittaaksemme, kuinka suuri merkitys kasvivalaistuksella on!

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_2.jpeg

Näin testi toteutettiin

20. elokuuta kylvimme pak choita ja salaattia neljään minikasvihuoneeseen, joissa oli kussakin kuusi istutusnoppaa. Kaksi minikasvihuoneista sijoitettiin kylvövaiheessa parinkymmenen senttimetrin päähän LED-lampusta, joka paloi 16 h/päivässä. Kaksi muuta minikasvihuonetta sijoitimme vieressä olevalle pöydälle vain muutaman metrin päähän lasiseinästä.

Elokuun lopussa päivät olivat toki paljon lyhyempiä kuin kesäkuussa, mutta aurinkoisella ja mukavalla säällä pidimme lasiseinää edelleen paikkana, jossa oli paljon valoa. 16 päivää myöhemmin – 5. syyskuuta – pystyimme näkemään kasvivalaistuksen tärkeyden.

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_3.jpeg

16 päivän aikana ilman kasvivaloa kasvaneet siemenet olivat itäneet ja muodostaneet pieniä, ohuita kasveja, joihin ensimmäiset lehtiparit olivat juuri ilmestyneet.

Näiden 16 päivän aikana kasvivalolla valaistut siemenet olivat itäneet ja kasvaneet pieniksi, kompakteiksi ja tunnistettaviksi minikasveiksi, pak choiksi ja salaatiksi.

Saatoimme nähdä myös merkittävän eron kasvien juuristoissa. Suurempien kasvien juuret olivat alkaneet kasvaa nopan ulkopuolella ja näyttivät vahvoilta ja terveiltä, ​​kun taas pienempien kasvien juuret pysyivät edelleen nopan sisällä.

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_4.jpeg

Johtopäätös - kasvivalaistus on tärkeää

On aina mukavaa kylvää ja kasvattaa sisätiloissa suurimman osan vuodesta riippumatta siitä, kasvattaako lisävalaistuksella vai ilman. Kasvivalaistuksella on kuitenkin aina suuri merkitys, ei vain kasvun nopeuden vaan myös kasvien hyvinvoinnin kannalta. Hyvinvoivat kasvit ovat vahvoja kasveja!

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_6.jpeg