MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textNopea toimitus
  • item.textIlmaiset palautukset
  • item.textPerustettu vuonna 1933
Jälleenmyyjille

Annan chilifudge

12 December 2022

Suklaafudge voidaan maustaa pähkinöillä, kondensoidulla maidolla, vaniljalla, rocky road -palasilla tai melkeinpä millä tahansa, joten miksei sitten chilillä? Vahva suklaa ja tulinen chili ovat kuin luodut toisilleen.

Vahvan suklaan ja tulisen chilin yhdistelmä tekee tästä fudgesta täydellisen herkkupalan joulukahvin seuraksi tai makean nälkään. Resepti on peräisin hortonomiltamme Anna Lindeqvistiltä. Hänen vinkkinsä on käyttää nimenomaan Hot Lemon -lajiketta, jossa on hienoinen sitruunan maku, mutta toki voit käyttää mitä tahansa saatavilla olevaa lajiketta.

Ainesosat

3 dl kermaa
3 dl sokeria
1 dl siirappia
Kuivattua chiliä, esimerkiksi ’Hot Lemon’ -lajiketta
150 g suklaata
50 g voita
1 rkl hunajaa

Tee näin

Keitä kerma, sokeri ja siirappi 120 asteeseen. Anna kuivatun chilin keittyä seoksen mukana, mutta tarkkaile maistelemalla, ettei maku äidy liian vahvaksi. Saat itse päättää, kuinka tulista fudgea haluat tehdä.

Kun seos on 120-asteista, sammuta levy ja sekoita joukkoon suklaa, voi ja hunaja. Anna käyttää suklaata, jossa on korkea kaakaopitoisuus, mutta muistuttaa, että saatavilla on myös valmiiksi chilillä maustettua suklaata, jos kaipaat vielä voimakkaampaa chilin makua.

Kaada seos noin 15×20 cm muottiin. Sirottele päälle chilisuolaa tai yksinkertaisesti hiutalesuolaa. Leikkaa paloiksi, asettele laatikkoon ja joululahja on valmis. 

Nelson_Garden_ Annas chili fudge_Image2.jpg

Kaikille

Kokeilimme reseptiä käyttäen kookoskermaa, kookosöljyä ja maidotonta suklaata. Lopputulos oli hieman pehmeämpi, mutta onnistunut!