Kesäinen kääretorttu on helppo tehdä, ja reseptiin voi tehdä muutoksia oman maun ja satokauden mukaan. Kun marjojen satokausi on parhaimmillaan, kääretorttuun voi laittaa erilaisia marjoja omasta puutarhasta.
Tarjoa tänä kesänä marinoiduilla mansikoilla täytettyä herkullista kääretorttua. Se on helppo tehdä, ja reseptiin voi tehdä muutoksia oman maun ja satokauden mukaan. Kokeile vaikkapa vadelmia, karhunvatukoita tai mustikoita. Mikä on oma suosikkisi?
Kääretorttupohja
3 munaa
1,5 dl kidesokeria
2 dl vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa
Marjatäyte
1 litra mansikoita
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 limesitruuna
Kerma- ja tuorejuustotäyte
2 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
1/2 tl jauhettua vaniljaa
2 rkl tomusokeria
Tee näin:
- Huuhdo ja viipaloi mansikat. Sekoita mansikat ja hunaja yhteen limesitruunan raastetun kuoren ja mehun kanssa. Anna vetäytyä sillä välin, kun teet torttupohjan.
- Lämmitä uuni 250 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Vispaa munat ja kidesokeri kuohkeaksi.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja käännä se munasokeriseoksen joukkoon.
- Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina pellille ja paista uunissa 5–7 minuuttia.
- Sirottele sillä välin uudelle leivinpaperille vähän tomusokeria.
- Kumoa torttupohja sokeriselle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi, jonka päällä pohja paistui.
- Vatkaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto. Siivilöi tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita täytteeseen.
- Levitä täyte pohjan päälle, kun pohja on jäähtynyt.
- Valuta mansikat ja jaa ne tasaisesti kermatäytteen päälle.
- Kääri torttu rullalle ja koristele oman maun mukaan.