Kun kesäkurpitsan taimet alkavat kantaa hedelmää, hedelmiä tulee paljon kerralla. Silloin on hyvä olla monenlaisia reseptejä tallessa. Tämä korealainen pannukakku valmistuu käden käänteessä ja sopii mainiosti kesäiseksi lounaaksi silloin, kun keittiössä ei viitsi viettää liiaksi aikaa, mutta haluaa nauttia omasta sadosta.
Kesäkurpitsaa voi sekä pakastaa, säilöä että syödä tuoreena, ja hyvä niin, sillä satoa tulee yleensä runsaasti. Voit tehdä pataruokia, gratiinia, pihvejä ja jopa käyttää kesäkurpitsaa leivonnassa. Kokeilemalla löydät parhaat reseptit.
300 g kesäkurpitsaa
1 keltainen sipuli
1 dl vehnäjauhoa
½ dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
1 tl mietoa suolaa, esim. meri- tai himalajansuolaa
rapsiöljyä paistamiseen
½ dl japanilaista soijaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl seesamiöljyä
1–2 valkosipulinkynttä
½ chili (tai enemmän tai vähemmän oman maun mukaan)
1 pieni salottisipuli
Raasta kesäkurpitsa raastinraudan karkealla reunalla. Kuori ja suikaloi sipuli hienoksi. Laita kesäkurpitsa ja sipuli kulhoon ja lisää muut ainekset. Sekoita ainekset keskenään. Kuumenna reilu määrä öljyä paistinpannulla ja kaada puolet taikinasta pannulle. Levitä taikinaa lusikalla niin, että sitä on pannulla tasainen kerros. Paista muutaman minuutin ajan kummaltakin puolelta tai kunnes pannukakku on saanut kauniin värin. Irrota pannukakku paistinlastalla, jos se on tarttunut kiinni pannuun, ja käännä joko suurta lautasta apuna käyttäen tai kääntämällä pannukakku ympäri paistinlastalla. Valmista toinen pannukakku lopusta taikinasta täsmälleen samalla tavalla.
Leikkaa pannukakku piirakkapaloiksi ja nauti dippikastikkeen kera.
Hienonna valkosipuli, chili ja salottisipuli ja laita ne pieneen kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita.
(Kuvassa pannukakku on lisäksi koristeltu seesaminsiemenillä ja pillisipulisuikaleilla).