MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
 • item.textNopea toimitus
 • item.textIlmaiset palautukset
 • item.textPerustettu vuonna 1933
Jälleenmyyjille

Biohumus tekee juurista elinvoimaisia ja kasveista suuria, vahvoja ja terveitä

15 March 2024

En person som står utomhus och blandar Biohumus i jord.

Voidakseen hyvin viljelemämme kasvit ovat riippuvaisia mykorritsasienistä, bakteereista ja muista mikroeliöistä. Kun lisäämme niitä kasvualustaan, kasvien ja mikroeliöiden yhteistyö vahvistuu ja kasvit pysyvät terveinä. Biohumus sisältää hyviä mikroeliöitä, jotka tekevät kasvualustasta hedelmällisen ja saavat sen kuhisemaan elämää. Tässä jutussa kerromme, miten voit käyttää Biohumusta.

Sisätiloihin sijoitetun kasvin elämässä on monenlaisia stressitekijöitä, jotka luonnosta puuttuvat. Sisällä olosuhteet ovat nimittäin kokonaan toisenlaiset; ilma on kuivempaa, valoa on vähemmän ja kasvualusta on erilainen. Juuri maasta kasvi saa kaiken veden ja ravinteet. Jos se ei ole riittävän laadukasta, juuret eivät kehity, eivätkä ne pysty imemään kasvualustasta tehokkaasti vettä ja ravinteita. Silloin kasvi heikkenee, eikä se pysty samalla tavalla vastustamaan tuholaisia ja sienitauteja.

Mitä Biohumus on?

Biohumus on vermikompostia, jota on kaikenlaisessa matojen asuttamassa maa-aineksessa. Biohumuksessa on eläviä mykorritsasieniä ja bakteereita, kasvuhormoneja ja humusta, joka saa kasvualustan kuhisemaan elämää. Sen ansiosta taimi vahvistuu, sillä mikroeliöt tehostavat kasvien ravinnonsaantia. Taimet pystyvät myös paremmin vastustamaan tuholaisia ja sieniä, esimerkiksi kilpikirvoja, härmää ja harsosääskiä. Yksi Biohumus-tuotteen parhaita piirteitä on, että se toimii yhtä hyvin kukkaruukussa kuin luonnossa. Taimet kehittävät suuren ja terveen juuriston, mikä puolestaan parantaa kasvua, kukintaa ja satoa.

Miten Biohumusta käytetään?

Biohumusta voi käyttää huoletta, sillä se on hellävaraista juurille, eikä liika-annostelun vaaraa ole. Pelkkään Biohumukseen taimia ei kuitenkaan pidä istuttaa, sillä se on liian tiivistä. Biohumus vähentää torjunta-aineiden käytön tarvetta, koska taimien luontainen vastustuskyky paranee. Myöskään lannoitetta ei tarvita yhtä paljon, koska juuret imevät ravinteita helpommin, kun maassa on paljon mikroeliöitä. Biohumus parantaa maan terveyttä koko vuoden ajan, sekä sisällä että ulkona.  

leafs_double_new.svgTässä muutamia yksinkertaisia vinkkejä, kuinka voit käyttää Biohumus-tuotetta kasvien terveyden parantamiseen.

Biohumus mukana siementen kylvämisessä

Koska Biohumus on hellävaraista juurille ja sisältää kasvuhormoneja, se on erinomainen lisä siementen kylvämisessä ja pistokkaiden istuttamisessa. Biohumus saa siemenet itämään helpommin, juuret kasvavat hyvin ja hennotkin taimet pystyvät taistelemaan sienitauteja ja tuholaisia vastaan paremmin.

 1. Sekoita yksi osa Biohumusta kymmeneen osaan kylvömultaa.
 2. Kaada seos kylvöruukkuihin ja peitä kylvös läpinäkyvällä muovilla pitääksesi maan kosteana. Vauhdita itämistä lämpömatolla tai aseta kylvös lämpimään paikkaan.
 3. Kastele maata ylhäältä päin ennen siementen kylvämistä.
 4. Kylvä siemenet ohjeen mukaan.
 5. Tarkastele siemeniä joka päivä ja kastele suihkupullolla tarvittaessa, kunnes siemenet ovat itäneet. Sen jälkeen voit kastella kannulla.

Ruukkukasvien uudelleenistutus

Keväisin, kun ulkona alkaa olla valoisampaa, on hyvä hetki istuttaa ruukkukasvit uudelleen. Biohumus piristää kasvua uudelleenistuttamisen jälkeen. Ensimmäisten viikkojen aikana kasvi käyttää energian uusien juurien muodostamiseen. Sen jälkeen näet jo selvästi, kuinka kasvi saa uuttaa kasvuvoimaa, muodostaa uusia lehtiä ja kasvaa entistä voimakkaammin. 

 1. Poista vanha ruukku varovasti ja ravistele vanha multa pois.
 2. Sekoita kaksi osaa Biohumusta ja kahdeksan osaa luonnonmukaisesti lannoitettua kukkamultaa ja lisää seosta uuden ruukun pohjalle.
 3. Aseta kasvi ruukkuun ja täytä multaseoksella. Huolehdi siitä, että seosta on joka puolella, jotta kaikki juuret ovat kosketuksissa multaan.
 4. Kastele heti istuttamisen jälkeen, jotta vesi pääsee ruukun alaosaan asti.
 5. Suihkuttele kasveja säännöllisesti. Enemmistö kasveista viihtyy paremmin, kun ilman kosteus on korkeampi.

Virkistä vanhaa ruukkumultaa

Rehellisesti sanottuna uudelleenistutus ei aina jaksa innostaa. Silloin voi turvautua toiseksi parhaaseen keinoon, joka myöskin on tehokas, eli parantaa vanhaa multaa lisäämällä siihen Biohumusta. Multaan voi samalla työntää myös lannoitepuikon. Kasvi voi paremmin aivan niin kuin uudelleenistutuksen jälkeenkin. Erona on vain se, että jos ruukku alkaa olla juuristolle liian pieni, kasvu ei ole yhtä voimakasta kuin se olisi ollut suuremmassa ruukussa.

 1. Lisää pari senttiä Biohumusta ruukussa olevan mullan pintaan.
 2. Työnnä multaan lannoitepuikko.
 3. Joka kerta kun kastelet, hyvät mikroeliöt ja ravinteet levittäytyvät multaan ja hoitavat kasvin juuria.

Virkistä kasvihuoneen viimevuotista multaa Biohumus-tuotteella

Uusien multasäkkien ostamisen ja köyhtyneen mullan vaihtamisen sijaan voit antaa vanhalle mullalle uuden elämän. Biohumus-tuotteella ja orgaanisella kasviravinteella tai -lannoitteella saat aikaan hienon kasvualustan vihanneksille myös täksi vuodeksi. Biohumus tekee sadosta suuremman ja maistuvamman.  

 1. Lapioi 1–2 cm Biohumusta kaikkiin penkkeihin. Levitä myös lannoite.
 2. Sekoita ne sitten ylimpään multakerrokseen. Käytä haraa tai sormia.
 3. Kastele.

Biohumus-liuos

Biohumus tekee hyvää myös veteen sekoitettuna. Silloin voit suihkuttaa vahvistavaa Biohumus-vettä kasvin lehdille tai lisätä kasvualustaan Biohumusta kasteluveden mukana. Biohumus-liuoksen tekeminen on helppoa. Tee näin:

 1. Täytä sukka tai kangaspala parilla desilitralla Biohumusta, sido nyytiksi.
 2. Laita Biohumus-nyytti 10 litran kastelukannuun.
 3. Anna seistä ja vetäytyä yön yli.
 4. Seuraavana päivänä voit rutistella nyytistä ylimääräisen veden kannuun ja käyttää liuosta sitten joko kasteluun tai lehtien suihkuttelemiseen.