MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textNopea toimitus
  • item.textIlmaiset palautukset
  • item.textPerustettu vuonna 1933
Jälleenmyyjille

Lintujen ruokintalaitteen valinta

22 October 2021

Linnuille on olemassa monenlaisia ruokintalaitteita, joilla jokaisella on oma ainutlaatuinen tarkoituksensa. Mikä ruokintalaitteen pidike sopii sinulle parhaiten riippuu siitä, mitä lintuja haluat ruokkia pihallasi, sekä siitä, mitä ripustusvaihtoehtoja sinulla on.

Talvella linnut tulevat näkyvämmiksi etsiessään ruokaa lähempää meitä ihmisiä. Tarjoamalla viljaa, siemeniä ja pähkinöitä voit tehdä linnut onnellisiksi ja tutustut samalla lähemmin näihin siivellisiin olentoihin.

Oikean ruokintalaitteen valinta

Ihanteellinen lintujen ruokintalaite on tarpeeksi suuri ruokkimaan useamman kuin yhden linnun. Sen on myös kestettävä talvisäitä ja kulumista. Jos valitset siemenillä täytettävän lintujen ruokintalaitteen, siinä on oltava suojakatto, jotta siemenet pysyvät kuivina ja tuoreina. Lisäksi on tärkeää, että voit lisätä linnunruokaa helposti ja irrottaa ja puhdistaa ruokintalaitteen tarvittaessa.

Useimmat ruokintalaitteet voidaan ripustaa, mutta on myös vaihtoehtoja, jotka voidaan kiinnittää tolppaan. Ruokintalaite kannattaa sijoittaa suhteellisen lähelle pensasta tai puuta, jotta linnut voivat etsiä suojaa esimerkiksi ylös hyppäävältä kissalta.

Haluatko hemmotella tiettyä lintulajia hieman enemmän? Tarjoile niiden suosikkiruokaa ja valitse ruokintalaite, joka sopii juuri tämän tyyppiselle linnunruoalle. 

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_4.jpeg

Ruokintalaite talipalloille

Talipallot sisältävät runsaasti rasvoja, joista linnut hyötyvät kylmällä säällä. Helpoin tapa ripustaa talipallo on spiraalinmuotoinen talipallopidike. Loppuuko kaksi talipalloa hetkessä? Kokeile pyöreää talipallopidikettä, johon mahtuu ruokaa useammille linnuille!

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_2.jpeg

Ruokintalaitteet monille

Jos lintuja on iso parvi, joka kokoontuu lintulautasi ympärille, tai asut pohjoisessa, missä – lumen ja kylmyyden vuoksi – linnunruokaa kuluu paljon, kannattaa investoida suurempiin ruokintalaitteisiin. Ne eivät ainoastaan tarjoa tilaa useammille linnuille – sitä ei myöskään tarvitse täyttää niin usein.

Ruokarauha ruokintalaitteella

Oravat pitävät lintujen ruokintalaitteessa olevista pähkinöistä ja siemenistä, mutta saattavat ajaa pikkulinnut pois. Sama koskee hieman isompia lintuja, joiden vierailut jotkut haluavat välttää. Lintulauta voi olla myös kissojen metsästysaluetta. Lintujen ruokintalaitteet, joissa on harva suojaverkko, antavat pienemmille linnuille mahdollisuuden syödä rauhassa ja ilman häiriöitä.

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_5.jpeg

Ruokintalaitteet monipuoliselle ravinnolle

Linnut syövät monipuolisesti, mutta eri lintulajit voivat suosia tietyntyyppistä linnunruokaa. Mitä monipuolisemmin tarjoat ruokaa, sitä suurempi on todennäköisyys, että näet useampia eri lintulajeja aterioimassa. Ruokintalaite, johon mahtuu erilaisia siemeniä ja ehkä jopa talipalloja, on tehokas tapa tarjota monia erilaisia makuja!

nelson_garden_which_bird_feeder_should_I_choose___blog_post_image_3.jpeg