MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
 • item.textNopea toimitus
 • item.textIlmaiset palautukset
 • item.textPerustettu vuonna 1933
Home / Vinkit ja inspiraatio / Viljele sisällä

Tässä on Harvy

22 September 2022

Harvy-viljelylaatikossa voit viljellä vedessä vuoden ympäri, ilman multaa ja aiempaa kokemusta. Vesiviljelyssä on helppo onnistua. Toiveenamme on, että yhä useammat pääsisivät nauttimaan itse viljellystä ruoasta. Ruoasta, jonka alkuperän tunnet läpikotaisin! Ajatella, että voit viljellä itse – ja vielä syödä sadon.

Tässä on Harvy

Hydroviljely sopii sinulle, joka tiedät viljelystä paljon tai vähän tai et yhtään mitään. Harvy-viljelylaatikossa viljelet lehtivihanneksia, yrttejä ja jopa kukkia vedessä. Ilman multaa ja ilman aiempaa osaamista.

Kun olet täyttänyt laatikon vedellä, asetat vain esikylvetyt kapselit kanteen ja odotat. Jo muutaman viikon kuluttua voit korjata basilika-, salaatti- tai mitä tahansa satoa, jota olet päättänyt kasvattaa.

Enää ei tarvitse kantaa multasäkkejä kolmanteen kerrokseen. Enää ei tarvitse siivota keittiötä mullasta. Parvekettakaan ei tarvita. Voit ryhtyä viljelijäksi kun siltä tuntuu. Viljelemiseen kuluu vähemmän aikaa, ja silti saat kokea jännittävän elämyksen ja pääset hyviin tuloksiin. Kylvä ja nauti yhä uudelleen, vuoden ympäri. Harvy-viljelylaatikon avulla jokainen voi onnistua heti.

Pääset alkuun 10 minuutissa

Harvy-viljelylaatikko ja täydellinen aloituspaketti, josta löytyy kaikki tarvittava.

Laatikon poikkipuomissa olevien viivojen avulla pystyt pitämään vesimäärän juuri oikeanlaisena. Täytä ylimpään viivaan saakka (Start) aloittaessasi viljelyn, sillä näin vesi ylettyy kylvökapseleihin saakka. Kun juuret ovat löytäneet tiensä kapselin sisältä veteen asti, vesi on pidettävä alemmalla tasolla (Grow). Näin syntyy ilmatila, jossa taimen ilmajuuret saavat happea.

Tee näin:

 1. Aseta Harvy ikkunan eteen tai muuhun valoisaan paikkaan. Pimeimpänä vuodenaikana on käytettävä lisävalaistusta.
 2. Täytä vettä ylempään viivaan saakka (Start).
 3. Lisää 2 ml hydroponista kasviravinnetta vesilitraa kohti ja aseta kansi paikoilleen. Huom! Ravista pulloa hyvin ennen annostelua.
 4. Aseta kylvökapselit kapselikoreihin.
 5. Irrota tarraetiketit kylvökapseleista.
 6. Paina kapselikorit kannen reikiin.
 7. Odota rauhassa kolme viikkoa.*
 8. Lisää tarvittaessa kylmää vettä ja ravinneliuosta (2ml/1 l vettä) Start-merkkiin asti niin kauan kunnes juuret ovat yhdessä noin kynän paksuiset (n.1kk), sen jälkeen Grow-merkkiin asti.

* Jos kylvös on kovin lämpimässä ja aurinkoisessa paikassa, saattaa olla hyvä lisätä vähän vettä jo ennen kuin kolme viikkoa on kulunut. Nosta kantta ja tarkista, ylettyvätkö juuret veteen.

 

Kuinka ajatus Harvylaatikosta sai alkunsa

Harvy-hydroviljelylaatikon tarina alkoi keväällä 2016, kun Ulf Fransson Nelson Gardenilta tapasi Hemmaodlat-yhdistyksen Niklas Hjelmin. Osoittautui, että kummallakin oli sama suunnitelma – tehdä kotona viljelemisestä helpompaa.

Kun voimat yhdistettiin – Nelson Gardenin siemeniä ja tuotantoa koskeva osaaminen ja Hemmaodlat-yhdistyksen kokemukset hydroviljelystä – tehtiin useita testejä. Monet niistä epäonnistuivat, mutta monet myös onnistuivat.

Vihdoin pääsimme lopputulokseen, johon olemme varsin tyytyväisiä: Olemme tuoneet markkinoille Harvy-viljelylaatikon. Se on fiksu ja helppo viljelyratkaisu, jonka ansiosta yhä useampi voi viljellä kotona. Ilman multaa. Vuoden ympäri.