MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Miksi kasvivalo?

30. marraskuuta 2021

Puhumme usein kasvivaloista, ja siitä kuinka hyvä se on sisällä kasvattamiseen – varsinkin pimeänä vuodenaikana. Kasvivalo tekee kasveistasi vahvoja, terveitä ja onnellisia!

Meillä Nelson Gardenilla on ruokasali, johon valo pääsee virtaamaan vapaasti.Isot ikkunat etelään luovat hyvät olosuhteet kasvattaa omia kasviksia lounaaksi. Luonnonvalon lisäksi käytämme aina myös erillistä kasvivaloa. Teimme testin osoittaaksemme, kuinka suuri merkitys niillä on!

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_2.jpeg

Näin testi toteutettiin

20. elokuuta kylvimme pak choita ja salaattia neljään minikasvihuoneeseen, joissa oli kussakin kuusi kylvökapselia. Kaksi minikasvihuoneista sijoitettiin kylvövaiheessa parinkymmenen senttimetrin päähän LED-lampusta, joka paloi 16 h/päivässä. Kaksi muuta minikasvihuonetta sijoitimme vieressä olevalle pöydälle lähelle ikkunaa.

Elokuun lopussa päivät olivat toki paljon lyhyempiä kuin kesäkuussa, mutta aurinkoisella ja mukavalla säällä pidimme ikkunaa edelleen paikkana, jossa oli paljon valoa. 16 päivää myöhemmin – 5. syyskuuta – pystyimme näkemään kasvivalon tärkeyden.

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_3.jpeg

16 päivän aikana ilman kasvivaloa kasvaneet siemenet olivat itäneet ja muodostaneet pieniä, ohuita taimia, joihin ensimmäiset lehtiparit olivat juuri ilmestyneet.

Näiden 16 päivän aikana kasvivalon alla olleet siemenet olivat itäneet ja kasvaneet pieniksi, kompakteiksi ja tunnistettaviksi minikasveiksi, pak choiksi ja salaatiksi.

Saatoimme nähdä myös merkittävän eron taimien juuristoissa. Suurempien taimien juuret olivat kasvaneet jo kylvökapselin ulkopuolelle ja näyttivät vahvoilta ja terveiltä, ​​kun taas pienempien taimien juuret pysyivät edelleen kapselin sisällä.

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_4.jpeg

Johtopäätös - kasvivalo on tärkeää

On aina mukavaa kylvää ja kasvattaa sisätiloissa suurimman osan vuodesta riippumatta siitä, kasvattaako lisävalolla vai ilman. Kasvivalolla on kuitenkin aina suuri merkitys, ei vain kasvun nopeuden vaan myös kasvien hyvinvoinnin kannalta. Hyvinvoivat kasvit ovat vahvoja kasveja!

nelson_garden_Why_should_I_use_grow_lights___blog_post_image_6.jpeg