MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Viljele ilman multaa – Opas hydroponiseen viljelyyn

23. syyskuuta 2022

Oletko kyllästynyt kantamaan isoja pusseja multaa kaupasta kotiin? Hydroponisen viljelyn avulla voit kasvattaa kasveja helposti tarjoamalla niille riittävästi vettä, valoa, lämpöä ja ravinteita. Se on helppoa ja antaa sinulle upean sadon ympäri vuoden!

Mitä hydroponinen viljely on ja miten se toimii? 

Hydroponiikka on käytäntö, jossa kasveja viljellään ilman multaa. Hydroponinen viljely eroaa maaperässä tapahtuvasta viljelystä siinä, että kasveille on annettava oikea määrä ravinteita, joita ne tarvitsevat jokaisessa kasvuvaiheessa. Hydroponisen viljelyn tyypistä riippuen tämä tapahtuu joko manuaalisesti tai automaattisesti pumpun ja siihen liitettyjen letkujen avulla. Koska juuret ovat jatkuvasti kosketuksissa ravinteikkaan veden kanssa, niiden ei tarvitse etsiä ravintoa samalla tavalla kuin maaperässä kasvaessaan. Samalla veden ja kasvin välinen rako tarjoaa juurille jatkuvasti happea. Tulos? Enemmän ja suurempia kasveja, entistä nopeammin!

hydroponic__cultivation_retina_3.jpg

Mullan lisäksi on toinen asia, jota ei tarvita hydroponisessa viljelyssä on nimittäin viherpeukalo. Viljely on niin yksinkertaista, että kuka tahansa voi tehdä sen, ja alkuun pääseminen vie vain muutaman minuutin. Lisäksi voit nopeasti havaita, jos jotain on säädettävä, kun valvot ja mittaat ravinnetasoja säännöllisesti. Toisin sanoen, hydroponisessa viljelyssä on hyvin helppoa onnistua riippumatta siitä, kuinka paljon tai vähän kokemusta sinulla on. 

Mitä hydroponisessa järjestelmässä voi viljellä? 

Hydroponinen viljely on täydellinen ratkaisu, jos sinulla on vähän aikaa ja pieni tila viljelyyn. Jos näin on, suosittelemme nopeasti kasvavia, helposti viljeltäviä ja tilaa säästäviä kasveja, kuten salaattia, lehtikaalia ja mangoldia. Jos sinulla on aikaa, tilaa ja kiinnostusta, voit kuitenkin kasvattaa kaikkea mausteista kukkiin, kuten chilejä, tomaatteja ja muita hedelmäkasveja. Tässä on muutamia muita syitä suosia hydroponista viljelyä: 

🌱 Kasvata erilaisia kasveja samassa viljelyksessä 

🌱 Viljele sekä sisällä että ulkona 

🌱 Vähemmän tai ei lainkaan sotkevaa multaa kotiisi

Mitä tarvitset

Tässä on lista siitä mitä tarvitset hydroponisen viljelyn aloittamiseen:

🌱 Viljelylaatikko hydroviljelyyn, joka koostuu kannesta, ilmapumpusta ja kapselikoreista. 

🌱 Kapselit siemenillä tai ilman (lisää nämä itse)

🌱 Kasviravinne

Näin pääset alkuun

1. Sijoita vesiviljelyjärjestelmä paikkaan, jossa se saa suoraa auringonvaloa

2. Täytä laatikko oikealla vesimäärällä

3. Lisää kasviravinteet

4. Lisää siemenet kapseleihin (jos niissä ei ole valmiiksi) ja työnnä ne kapselikoreihin

5. Nojaa taaksepäin ja rentoudu sillä aikaa, kun kasvit itävät! 

Liittyvät tuotteetNäytä kaikki
Tässä on HarvyHarvy-viljelylaatikossa voit viljellä vedessä vuoden ympäri, ilman multaa ja aiempaa kokemusta. Vesiviljelyssä on helppo onnistua.
Lue lisää
Miksi kasvivalo?Vahvat kasvit tarvitsevat valoa! Pimeimpinä kuukausina auringonvalo ei riitä. Näe ero ilman kasvivalaistusta ja sen kanssa kasvatettujen kasvien välillä!
Lue lisää

Vesiviljely – Kasvata kasveja vedessä

Mitä on vesiviljely? Hyvin simppelisti sanottuna se tarkoittaa kasvien kasvattamista vedessä. Vesiviljelyssä kasvit tarvitsevat ravinneliuosta, jota laimennetaan vesiastiaan. Vesiviljelyn etuina on sen nopeus ja helppous. Oikeanlaisella valaistuksella voit kasvattaa kasveja ympäri vuoden. Useimpia itäviä siemeniä voi kasvattaa hydroponisessa Harvy-viljelylaatikossamme, mutta valikoimassamme on myös siemeniä, jotka on kehitetty erityisesti hydroponiseen viljelyyn. Aloituspakkauksemme sisältää kaiken mitä tarvitset aloittaaksesi viljelyn. Pakkaukseen sisältyy viljelylaatikko, kapselikoreja ja kapseleita, joissa on siemenet ja kasviravintoa hydroponista viljelyä varten.Lue lisää