MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Kylvönauha

09. heinäkuuta 2021

Kylvänauha on kätevä oikotie viljelyyn

Kylvönauhojen avulla saat oikean etäisyyden taimien välille. Näin vältyt harvennukselta ja istutuksesi saavat mahdollisuuden kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla. Tasaiset rivit kasvimaalla tai lavakauluksessa ovat kauniita ja käytännöllisiä.

Kylvönauha on yksinkertainen ja käytännöllinen ratkaisu harrastajalle, joka haluaa oikean etäisyyden taimien välille. Näin vältyt harventamiselta, kun kasvit alkavat itää ja nousevat ylös mullasta. Jos pidät siisteistä riveistä tilliä, porkkanaa ja retiisiä puutarhassasi tai lavakauluksessa, kylvönauhat ovat kokeilemisen arvoisia.

Tee näin: Kylvönauha

1. Valmistele maa kylvöä varten ja tee noin 1 cm:n syvyinen kylvövako, johon nauhan voi asettaa. Kastele vako, jotta kevyt kylvönauha kiinnittyy paremmin, eikä lähde tuulten mukaan.

2. Kastele hyvin ja täytä vako sitten noin 1 cm:n paksuisella maakerroksella. Koska paperi imee maasta kosteutta, on kylvönauhaa käytettäessä erityisen tärkeää kastella runsaasti!

3. Katkaise kylvönauha oikeaan pituuteen ja aseta vakoon. Venytä nauhaa käyttämällä esimerkiksi kiviä kummassakin päässä.

4. Kastele.

5. Peitä kylvönauha maalla. Kastele jälleen.

6. Peitä kuitukankaalla.

Vinkki: Porkkanoita viljeltäessä on hyvä käyttää kuitukangasta aina kylvönauhan asettamisesta sadonkorjuuseen saakka, sillä näin porkkanoita pystyy suojelemaan harmillisilta porkkanakärpäsen toukilta.


TEKSTI/VILJELIJÄ: ANNA FORSLUND / KUVA: ANNA FORSLUND