MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
 • item.textNopea toimitus
 • item.textIlmaiset palautukset
 • item.textPerustettu vuonna 1933
Home

Vuoden kukkivin kilpailu

#kesäkukkakimppu2022

Nyt on vuoden kukkivimman kilpailun aika! Kilpailu järjestetään Instagramissa kuvatekstillä #kesäkukkakimppu2022. Kuka tahansa on tervetullut osallistumaan ja jakamaan kuvia kauniista kimpuistaan, ja kaikki osallistujat kilpailevat hienosta palkinnosta, joka jaetaan kesän lopulla.

#kesäkukkakimppu2022 on Instagramissa käytävä kilpailu. Lisää kuvatekstiksi #kesäkukkakimppu2022 ja pääset sillä tavoin kilpailemaan hienosta syyssipulipalkinnosta kesän lopulla. Kimpussasi voi olla mitä ikinä haluat, kaikkea kukista ja lehdistä vihanneksiin ja rikkaruohoihin – kaikki vihreä on kesäkimppuihin tervetullutta.

Nelson_Garden_Minsommarbukett_image2.png

Näin osallistut

 1. ⁠Seuraa meitä Instagramissa @nelsongarden.suomi⁠
 2. Lataa kuva kesäkukkakimpustasi Instagramiin hashtagilla #kesäkukkakimppu2022⁠

Kilpailu päättyy 28.8. Voittajiin ollaan yhteydessä pian sen jälkeen. Kilpailua ei toteuteta yhteistyössä Instagramin kanssa, eikä Instragram hallinnoi tai sponsoroi kisaa.

Kolme kimppua palkitaan upealla Lovely Match -sarjan syyssipulipaketilla. Sipulit istutetaan syksyllä, ja ne kukkivat keväällä. Huom. Vain 1.7.-28.8. välisenä aikana julkaistut kuvat voivat voittaa.

leafs_double_new.svgTutustu tuomariston jäseniin

Kilpailu päättyy kesän lopulla, ja voittajat valitsee tuomaristo, jossa on mukana mm. tunnettuja puutarhaihmisiä. Ruotsista mukana on puutarhuri ja taiteilija Linda Schilén ja Norjasta tv:stä tuttu luennoitsija Finn Schjøll.

Linda ja Finn ovat mukana alusta asti aina kilpailun loppuun ja he inspiroivat osaltaan ihmisiä tekemään kimppuja kilpailua varten. Odotamme innolla omia kilpailuehdotuksiasi. Kesäkimpuista ei koskaan saa tarpeekseen, voit osallistua useammalla kimpulla koko kilpailun ajan.

Linda Schilén @lindaschilen

Ruotsista mukana on Linda Schilén. Hän on puutarhaharrastajille tuttu nimi, ja usein mukana ruotsalaisen TV4-kanavan Nyhetsmorgon-ohjelmassa, jossa hän antaa katsojille laajasti vinkkejä puutarhan hoitoon aina taimien koulimisesta hedelmäpuiden hoitoon. TV-työn lisäksi Linda kirjoittaa kirjoja ja tekee taidetta. Hänellä on monta rautaa tulessa, ja on suuri ilo saada hänet mukaan tuomaristoon.


Finn Schjøll @finnschjoll

Norjasta mukana on Finn Schjøll. Yleisö tuntee Finnin jo vuosien ajalta, sillä hän on tuttu näky norjalaisessa God Morgen -aamuohjelmassa, jossa hän jakaa vinkkejä katsojille. Hän on mukana myös monessa muussa ohjelmassa ja tapahtumassa eri puolilla Norjaa. Finn haluaa inspiroida ihmisiä sitomaan kimppuja oman puutarhan antimista, kuten puiden oksista, vadelmapensaan oksista, pensasaidan oksista, saniaisista, yrteistä ja oljesta. Olemme iloisia, että Finn ehtii mukaan ja antaa meille vinkkejä!

@kukkienkosmos

@ ffannyff

@our_backyard

Lindan kimppuresepti

Linda Schilén luo mielellään uutta. Taiteilijana hän tekee taikojaan pensselillä, ja puutarhassa hän työntää lapion maahan. Mikä väline hänellä kädessään onkin, voit olla varma, että lopputulos on satumaisen kaunis.

Kuinka sitten sitoa aivan erityisen kaunis kimppu? Alussa se voikin olla vaikeaa, mutta harjoituksen myötä alkaa jo oppia, mitkä kukat sopivat yhteen, ja löytää oman tyylinsä. Ehkä haluat sitoa kimppuja, joissa kukat ovat eri korkuisia, tai kimppuja, jotka ovat luonnollisia ja kurittomia.

Tässä Lindan vinkit erilaisiin, hänen omista lempikukistaan sidottuihin kimppuihin, joista jokainen antaa hieman erilaisen vaikutelman. Riisuttu, dramaattinen kimppu liljoista ja daalioista, korallinsävyinen, kauniisti sointuva unelmakimppu ja todellinen pastelliunelma romanttisempaan makuun.

Kimppu korkeaan maljakkoon

Kimpun ei tarvitse koostua mahtavasta määrästä kukkia, joskus riittää pari oksaa omasta lempilajikkeesta. Työstä kimppua asettelemalla kukkia eri korkeudelle antaaksesi tyylipuhtaan vaikutelman. Tämän tyyppinen asetelma sopii täydellisesti hieman korkeampaan maljakkoon.

Tästä kimpusta löytyy:

 • 72475 ’La Recoleta’

 • 72765 Tuoksumiekkalilja

 • 95384 Liuskamiinanköynnös

 • 93319 Porkkana ’Dara’

 • 94655 Koreatörmäkukka ’Black Knight’ 

 • 73250 Onnenapila ’Iron Cross’ // 73590 Lovely Match Linda Schilén


Korallin ja limen sävyinen kimppu

Kuinka kaunis onkaan kimppu, jossa kaikki on sävy sävyyn. Saat kimppuun lisää jännittävää tunnelmaa rikkomalla värisuoran vihreillä lehdillä tai valitsemalla siihen vastavärisen kukan. Rakenna kimppua kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen, ja jos käytät spiraalitekniikkaa, varsien paikkaa on helppo muutella.

Tästä kimpusta löytyy:

 • 72237 Vuokkodaalia ’Totally Tangerine’

 • 73590 ’Cornel Brons’ Lovely Match Linda Schilén

 • 95128 Punarevonhäntä

 • 94724 Koristeruoho, Hirssi ’Frosted Explosion’

 • Oksa ruusunlehtiä


Pieni, sievä kimppu

Pastelliunelma! Jos sekoitat keskenään kukkia, joilla on hieman erilainen muotokieli, sekä lisäksi vielä ruohoja ja heiniä, saat kimppuun enemmän eloa. Yksi vinkki on käyttää pariton lukumäärä kutakin lajiketta, sillä se tuo kimppuun lisää syvyyttä.

Tästä kimpusta löytyy:

 • 73715 Gladiolus

 • 93704 Iso-olkikukka

 • 93612 Tiibetinkoirankieli ’Mystery Rose’

 • 95384 Liuskamiinanköynnös

 • 94716 Koristeruoho, Partaohra

 • Koristekrassin lehtiä

 • Koristeheinää