MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Kukka- ja istukassipulit

Amarylliksen kukkasipulit

Amaryllis eli ritarinkukka on suomalaisille rakkaimpia ja suosituimpia joulukukkia. Esikäsitelty amarylliksen sipuli istutetaan multaan hyvissä ajoissa ennen joulua, jo loka-marraskuun vaihteessa. Sipulin juuret on hyvä upottaa veteen päivää ennen istutusta, mutta sipulia ei upoteta kokonaan. Istuta sipuli kukkaruukkuun siten, että kolmannes sipulista jää multapinnan yläpuolelle. Sipuli ei tarvitse runsasta kastelua, vaan istutusvaiheessa multa kastellaan, jonka jälkeen istutuksen annetaan olla rauhassa ja juurtua. Amaryllista kastellaan maltillisesti eli tilkka vettä viikoittain.

Amaryllis on kotoisin Etelä-Amerikasta ja nauttii lämpöisestä olosuhteesta. Tue kukkavarret tarvittaessa. Nauti pitkään kestävästä ja loisteliaasta kukinnasta.

Amarylliksen sipulin voi saada kukkimaan uudelleen. Siirrä sipuli kesäksi ulos ruukussa tai kukkapenkkiin varastoimaan itseensä ravinteita. Sipulia on hyvä lannoittaa kukkaravinteella, jolloin se kerää energiaa tulevaan kukintaan. Syyskuussa sipuli otetaan sisälle kuivaan ja viileään paikkaan odottamaan marraskuista uudelleen istutusta.

Lue lisää

5 tuotetta