MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Kukka- ja istukassipulit

Valkosipulit

Valkosipuli on monivuotinen kasvi, jota viljellään pääsääntöisesti yksivuotisena. Valtaosa valkosipulilajikkeista istutetaan myöhään syksyllä loka- tai marraskuussa ja korjataan kesällä, yleensä heinä-elokuussa, kun lehdet alkavat kuivahtaa.

Valkosipulin kasvatus on hauska harrastus. Oman valkosipulin kasvattamisen mielekkyyttä lisää mahdollisuus valita ja kokeilla erilaisia ​​lajikkeita. Mehukas, maukas, voimakas, mieto, täyteläinen – valkosipulin ystävälle on tarjolla useita herkullisia lajikkeita, joilla on erilaisia makuominaisuuksia. Mieti ja hanki mieleiset lajikkeet valmiiksi ennen kuin valkosipulin istutus alkaa.

Jotkut valkosipulilajikkeet valmistuvat aikaisemmin kuin toiset, ja osa tekee muhkeampia sipuleita ja suurempia kynsiä. Osalla lajikkeista on hyvät säilyvyysominaisuudet, kun taas toisia lajikkeita ei kannata säilyttää pidempiä aikoja. Kiinnitä siis huomiota lajikeominaisuuksiin ja lue tuoteseloste, ennen kuin pistät lapion multaan.

Valkosipulin kasvattaminen on mahdollista myös sisällä. Sisällä lämpötila ei kuitenkaan laske öisin niin, että kasvi pääsisi lepäämään, ja siksi se tekee sisätiloissa vain yhden sipulin. Sisällä kasvavista valkosipuleista voi leikata kasvavia versoja myös lautaselle. Niissä on mieto valkosipulinen maku.

Lue lisää