MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Mullat ja kasvualustat
Orkideamulta

Orkideamulta

Orchid.

Tuotenro: 18482210 € (Sis. alv)
Varastossa
Orkidean luonnollista kasvuympäristöä muistuttava multa. Rakenteeltaan huomattavasti karkeampi ja läpäisevämpi. Tämä ei ole tavanomaista istutusmultaa, mutta saa kasvit pysymään terveinä ja kukkimaan kauniisti kodissasi.

Luonnossa orkidea kasvaa karkeassa alustassa, joka läpäisee hyvin vettä – esimerkiksi puunrunkojen päällä ja oksanhaaroissa. Sen vaatimukset ravinteiden ja kasvualustan suhteen ovat siis aivan erilaiset kuin muilla kasveilla. Erityisesti orkidealle tarkoitettu multaseoksemme täyttää kaikki orkidean tarpeet.

Koostumus poikkeaa täysin tavallisesta mullasta, ja sen pääasiallinen ainesosa on pinjankuori. Kuori tekee rakenteesta karkean ja huomattavan läpäisevän. Lisäksi koostumuksessa on ravinteita, jotka tukevat jatkuvaa kukintaa.

Muista, että trooppisilta alueilta kotoisin oleva orkidea on tottunut voimakkaaseen sateeseen ja toisaalta pitkiin kuiviin jaksoihin – siksi sille on hyvä antaa toisinaan reilu määrä vettä, mutta sen on myös annettava kuivua täysin kastelukertojen välillä. Näin orkidea kukoistaa, ja kotisi täyttyy kauniilla kukilla.

Raaka-aineet: Pinjankuori, vaalea turve, kalkkikivijauho ja mineraalilannoite
Tilavuus
4 l
EAN
7312601848220
1. Istuta orkidea uudelleen, kun ruukku on täynnä juuria tai niitä roikkuu ruukun reunan yli. Tämä on parasta tehdä kasvin lepovaiheessa, kun siinä ei ole kukkia. Käytä sekä sisä- että ulkoruukkua.

2. Poista vanha multa ja kuolleet juuret ja varret. Leikkaa varsista vain kellastuneet osat, sillä myös vanhoihin varsiin tulee uusia kukkia. Levitä sitten juuret uuden sisäruukun pohjalle ja paina juurten väliin varovasti uutta orkideamultaa.

3. Tarkista, että kasvi seisoo tukevasti. Sido oksat kukkakeppeihin tai anna niiden riippua vapaasti kuten luonnossa.

4. Laita sisäruukku ulkoruukkuun ja kastele runsaasti. Anna kasvin seistä ja imeä vettä hetken aikaa, kaada sitten ylimääräinen vesi pois. Aseta orkidea lämpimään paikkaan. Muista, että vaikka orkidea rakastaa valoa, se ei viihdy suorassa auringonvalossa.