Toisinaan ruoan on oltava yksinkertaista ja nopeaa. Sellaiseen päivään tämä yrttisen porkkanapastan resepti sopii täydellisesti. Se maistuu lounaaksi tai päivälliseksi, ja lautaselle voi laittaa lisäksi vaikkapa grillattua halloumijuustoa tai kanaa. Moni ainesosista saattaa löytyä omasta keittiöpuutarhastasi!
Tästä ruoasta tulee ihanan täyteläistä, ja se saa vahvan mausteisen makunsa yrteistä sekä hapokkuutta tomaateista. Käytä tuoreita tomaatteja, jos valmistat yrttistä porkkanapastaa juuri silloin, kun niitä on saatavilla – muussa tapauksessa voit myös käyttää tetra-pakkaukseen pakattua tomaattimurskaa tai kenties itse pakastamaasi satoa.
1 suuri keltainen sipuli
700 g porkkanaa
750 g tuoreita tomaatteja (tai 500 g tomaattimurskaa)
½ dl tomaattipyreetä
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
½-1 tl kuivattua rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
3½ dl kaurakermaa
½ dl oliiviöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Kuori ja viipaloi sipuli hienoksi. Kuori tai harjaa porkkanat ja raasta ne raastinraudan karkealla sivustalla. Leikkaa tomaatit suuriksi paloiksi.
Kuullota sipulia ja yrttejä öljyssä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää porkkanat ja suola ja kuullota, kunnes porkkanaraastekin pehmenee. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää tomaatit ja anna paistua, kunnes neste on haihtunut. Kaada kaurakerma ja raasta valkosipuli pannulle. Anna kiehua hiljalleen ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile keitetyn pastan kera.