MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Puutarhavälineet ja -työkalut

Pensas- ja oksasakset

Pihan hoitaminen on hauskaa, kun sinulla on oikeat työkalut oikeaan tarkoitukseen. Pensasaita näyttää tyylikkäältä, kun se leikataan suoraksi aina kesän loppupuolella. Puiden oksia on puolestaan hyvä karsia; leikkaa oksat läheltä runkoa tai paksumpaa oksaa. Leikkaa oksia siten, että jätät puuhun ns. oksankauluksen eli paksunnoksen rungon tai oksan tyvellä. Oksankauluksesta puu pystyy korjaamaan ja kasvattamaan leikkauskohdan umpeen. Täältä löydät leikkaamista helpottavat oksasakset, pensassakset ja sekatöörit puutarhan jokaiselle pensaalle ja puulle.

Säilytä työkalut huolellisesti, mielellään ripustettuina. Säilyttäminen pystyssä ruukussa, pitkin maata tai sekaisin ämpärissä kuluttaa työvälineitäsi. Vältä myös ripustamasta niitä auringonpaisteeseen, sillä aurinko voi kuivattaa puu- ja muoviosia ja haurastuttaa tarpeettomasti materiaaleja. Hyvä säilytys ja säännöllinen hoito pidentävät työvälineittesi käyttöikää.

Puutarhasakset kaipaavat kauden päätyttyä teroittamista ja öljyämistä. Pese sakset, kuivaa ne ja hio terät timanttiviilalla. Pyri säilyttämään alkuperäinen teräkulma. Öljyä sakset huollon päätteeksi.

Lue lisää