Ajatella, että tacoihin tarvittavan tortillan voi viljellä itse! Kääri täyte rapeaan ja raikkaaseen jäävuorisalaattiin, ja käsissäsi on gluteeniton vaihtoehto perinteisille tacoille. Jos et pidä pavuista, voit käyttää niiden sijasta keitettyjä linssejä tai lisätä täytteeseen 300 g kasviperäistä, proteiinipitoista ruokaraetta. Jos haluat käyttää jauhelihaa, anna sen kypsyä pannulla heti alusta alkaen.
2 keltasipulia
1 punainen paprika
1 rkl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
tuoretta chiliä tai cayennepippuria oman maun mukaan
2 dl maissinjyviä
1 dl tomaattipyreetä
2 tölkkiä valutettuja papuja, esim. kidneypapuja tai mustapapuja
1 dl hienoksi hakattua lehtipersiljaa
ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun: jäävuorisalaatin lehtiä, ohueksi viipaloitua salottisipulia ja 1 dl kaurasta valmistettua crème fraîchea, johon on lisätty 2 tl sambal oelek -tahnaa
Kuori ja pilko sipulit pieneksi, leikkaa paprika paloiksi. Kuullota sipuli ja paprika öljyssä, lisää suolaa ja mustapippuria. Jatka, kunnes sipuli on pehmennyt ja saanut väriä. Lisää paprikajauhe, juustokumina ja chili tai cayennepippuri ja jatka kuullottamista vielä muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattipyree, ja sekoita pannulla 2–3 minuutin ajan. Lisää pavut ja anna niiden lämmetä muutama minuutti. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Ota pannu pois levyltä ja lisää persiljasilppu.
Nosta hieman täytettä salaatinlehdelle, koristele salottisipulilla ja crème fraîchella.