MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textNopea toimitus
  • item.textIlmaiset palautukset
  • item.textPerustettu vuonna 1933
Home / Tuotteemme

Hanki kukoistava ystävä

Jättiverbenassa on jotain niin lumoavaa, sillä sen pitkät varret heiluttavat kukkaa kauniisti tuulessa. Minulle ne luovat puutarhaan vapauden tunteen. Siksi päätin kylvää jättiverbenaa. Aloitetaanpa! Seuraa matkaani, jos sinäkin haluat luoda puutarhaan vapauden tunnetta.

Lue lisää

Vaihe 1: Hanki tarvikkeet
Tarvitset nämä aloittaaksesi: Jättiverbenan siemenet, kylvömultaa, ruukkuja, vermikuliittia ja kasvivaloja.

Vaihe 2: Istuttaminen
Kylvä siemenet väljästi kosteaan multaan ja peitä siemenet ohuella kerroksella vermikuliittia. Varmista, että sinulla on kasvivalot tätä varten. Optimaalinen lämpötila siementen itämiselle on 18-20 °C. Voi kestää jopa 3-4 viikkoa, ennen kuin versot nousevat maasta. Ihanteellinen esikasvatusaika on helmi-maaliskuussa.

Tunne siemenesi
Kasvien sijoitus: aurinko
Kasviväli: 30 cm
Riviväli: 30 cm
Kylvösyvyys: 0,2 cm
Sadonkorjuuaika: Heinä-lokakuu

Vaihe 3: Kehitysaika
Jättiverbenan kehittyminen kestää jonkin aikaa, joten älä menetä toivoa! Jos siemenet eivät idä, se voi johtua siitä, että ne on aktivoitava kylmällä. Yritä laittaa siemenet jääkaappiin (tai ulos, jos ei ole liian kylmä) noin 4-6 viikoksi. Se saattaa itse asiassa auttaa ensimmäisiä versoja näkemään päivänvalon.

Vaihe 4: Sijoittaminen
Kun versoja alkaa tulla näkyviin, laita ne aurinkoiseen paikkaan. Jättiverbena on kotoisin Etelä-Amerikasta ja se todella pitää auringosta.

Vaihe 5: Houkuttele pölyttäjiä
Jos haluat houkutella pölyttäjiä koko kesän ajan, jättiverbenat ovat sopivia kasveja. Niiden runsas mesi on erityisen suosittua kaikenlaisten mehiläisten ja kärpästen keskuudessa. Ne ovat erittäin hyödyllisiä kirvojen torjunnassa muualla puutarhassa. Jättiverbenat kukkivat heinäkuusta pitkälle syksyyn ja ne ovat erinomainen kukka istutuksen taustalle.