MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Viljely kasvilavassa

09. heinäkuuta 2021

Kasvilavassa viljely kannattaa

Kasvilavassa kaikki on helpompaa! Rikkaruohojen kitkeminen, kasvituholaisten torjuminen, kasvien peittäminen kuitukankaalla – ja kaiken lisäksi maa lämpenee keväällä nopeammin.

Tee näin:

Nelson_Garden_Odla_Odla_i_pallkrage_1_AC.jpg

1. Ensimmäiseksi pitää tarkistaa, että alusta on tasainen. Kivet, oksat ja muu roska siivotaan pois ja keittiöpuutarhan paikka peitetään maanpeitekankaalla.

Nelson_Garden_Odla_Odla_i_pallkrage_2_KH.jpg

2. Kasvilavat asetetaan paikoilleen, vähintään kaksi päällekkäin. Kasviksilla, joiden juuret tunkeutuvat syvälle, kuten porkkanan ja palsternakan kaltaisilla juureksilla, kasvilavoja on hyvä olla kolme päällekkäin.

3. Kasvilava täytetään maa-aineksella, lähestulkoon reunoihin asti. Jos saatavilla on hevosenlantaa, kannattaa kasvilava täyttää puoliväliin asti sillä ja jatkaa sitten mullalla. Jos lanta ei ole palanutta, se antaa viljelmälle kauden alussa sopivasti lämpöä. Kasvithan tarvitsevat lämpöä juurillensa ja vähän viileämpää ilmaa latvoihin. Rikkaruohojen siemenetkin tuhoutuvat, kun lanta alkaa palaa. 

4. Kasvilavojen väliin jäävillä käytävillä maanpeitekankaan voi päällystää kuorikatteella, soralla tai puutarhalaatoilla sen mukaan, mistä itse pitää ja kuinka paljon on valmis käyttämään rahaa.

Nelson_Garden_Odla_Odla_i_pallkrage_3_KH.jpg

5. Nyt kaikki on valmista viljelyä varten!


TEKSTI: Anna Forslund