MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textNopea toimitus
  • item.textIlmaiset palautukset
  • item.textPerustettu vuonna 1933
Home / Vinkit ja inspiraatio

Puutarhassa

Puutarha voi olla enemmän kuin vain kasvien kasvattamista! Ehkä se on talvella lintujen keidas tai kesällä paikka, jossa juokseminen ja leikkiminen asettavat nurmikon todelliselle koetukselle. Tänne olemme keränneet vinkkejä ja neuvoja, joilla teet elämästäsi pihalla vielä mukavampaa.

Puutarhassa

Daalian mukuloiden talvisäilytys

Daaliat eivät selviydy talvesta maassa. Mukulat kaivetaan ylös syksyllä ja säilytetään paikassa, jossa lämpötila pysyy nollan yläpuolella, kunnes ne taas keväällä istutetaan uudelleen.

Lue lisää
Puutarhassa

Kylvä nurmikkoa

Uuden nurmikon voi kylvää milloin tahansa keväästä aikaiseen syksyyn. Syksy on parasta aikaa, koska silloin maa on edelleen lämmin ja kostea, jolloin siemenet itävät helpommin.

Lue lisää
Puutarhassa

Kylvä nurmi syksyllä

Syksy on hyvää aikaa uuden nurmikon kylvämiselle, koska ilman kosteus on silloin korkea. Siemenet itävät helpommin, eivätkä ne joudu kilpailemaan samalla tavalla rikkaruohojen kanssa.

Lue lisää
Ulkona puutarhassa

Lämpökomposti

Lämpökomposti on tuhoeläimiltä suojattu, eristetty astia, jossa keittiöjäte voidaan kompostoida niin, ettei se houkuttele rottia tai hiiriä puoleensa.

Lue lisää
Ulkona puutarhassa

Tee oma yrttitarha

Yrttitarhassa timjami, salvia, laventeli, oregano, minttu ja monet muut yrtit kasvavat ahomansikan ja syötävien kukkien kuten neilikan ja ruiskaunokin kanssa.

Lue lisää
Ulkona puutarhassa

Lintujen ruokintalaitteen valinta

Lintujen ruokintaan on olemassa erilaisia ruokintalaitteita, joista voit valita itsellesi sopivan. Ruokintalaitteita on erityyppisille ruoille, erikokoisina tai ruokintalaitteita, jotka suojaavat pikkulintuja vaaroilta.

Lue lisää