Täältä löydät vinkkejä ja inspiraatiota viljelemiseen ja kasvien hoitamiseen. Autamme valitsemaan oikeanlaisen pienoiskasvihuoneen ja lannoitteen. Neuvomme, mitä siemeniä voi kylvää syksylläkin, annamme vinkkejä lavakaulusviljelyyn ja siihen, miten taimet koulitaan.
Kasvilavassa kaikki on helpompaa! Rikkaruohojen kitkeminen, tuholaisten torjuminen, kasvien peittäminen kuitukankaalla… lisäksi maa lämpenee keväällä nopeammin.
Lue lisääLavakaulus on helppo tapa aloittaa puutarhassa kasvattaminen.
Lue lisääVoit luoda uutta multaa, vaikka asuisit kerrostalossa. Kierrätä tomaatin taimista napsimasi ”varkaat” ja kahvinporot. Tässä kaksi mahdollista menetelmää.
Lue lisääOvatko kasvisi lakanneet kukoistamasta? Lue oppaamme saadaksesi selville yleisimmät syyt, kuten riittämätön valo, liiallinen lannoitus ja vääränlainen kastelu, jotka voivat estää kasveja kukkimasta. Löydä tehokkaita vinkkejä kasvien hoitoon ja pidä puutarhasi elinvoimaisena!
Lue lisääMitä kukkia voi kylvää syksyllä? Tai mitä tarkoittaa yksi-, kaksi- ja monivuotinen kukka? Jos haluat vastauksen näihin kysymyksiin, olet oikeassa paikassa.
Lue lisääOnko sinulla paljon taimia esikasvatusvaiheessa? Olemme koonneet vinkkejä, joiden avulla saat tukevampia ja vahvempia taimia koulimalla niitä vähitellen suurempiin ruukkuihin.
Lue lisääHyvä maa on viljelyn onnistumisen edellytys. Sekä rakenteeseen että ravinnepitoisuuteen pystyy vaikuttamaan niin, että maa on täynnä elämää.
Lue lisääSiementen kylväminen suoraan ulos kasvupaikalle sopii sinulle, joka et halua esikasvattaa taimia sisätiloissa tai koet, ettei sisällä riitä kylvöksille tilaa. Tässä vinkkejä helppohoitoisista vihanneksista, jotka voi kylvää suoraan ulos.
Lue lisääKastelulla on valtava merkitys viljelyn onnistumisessa. Tässä joitakin hyviä vinkkejä, minkälaisiin asioihin kastelussa kannattaa kiinnittää huomiota.
Lue lisääKasvivalot ovat välttämättömiä, jos haluat kasvattaa kasveja sisätiloissa vuoden pimeämpinä kuukausina.
Lue lisääAvain onnistuneeseen kasvatukseen on valo. Tarvitset tietenkin hyvälaatuista multaa ja siemeniä, jotka itävät. Lisäksi sinun täytyy varmista, että ne saavat riittävästi vettä ja ravinteita.
Lue lisääKylvämispuuhiin voi ryhtyä, kun routa on lähtenyt maasta ja maa on ehtinyt hieman kuivua. Maata pitää pystyä lapioimaan ilman, että se tarttuu lapioon.
Lue lisääJos pihallasi kasvaa nokkosia, ja olet kyllästynyt tekemään nokkoskeittoa, voit käyttää ne kasviesi hyväksi. Nokkosvesi saattaa haista pahalta, mutta se on kullan arvoista, ja kasvisi kiittävät.
Lue lisääEsikasvatusvaiheessa ei pidä hätäillä. Jos siemenet tulee kylväneeksi liian aikaisin, taimista tulee valonpuutteen takia pitkänhuiskeita ja honteloita.
Lue lisääMitä kastelemiseen tulee, on oikea periaate runsaasti ja harvoin, mieluummin kuin usein ja vähän. Runsaalla kastelulla vesi ehtii virrata syvemmäs maan sisään.
Lue lisääMaan valmisteleminen kylvöä varten on tärkeää, sillä huonossa maassa ei kasva mikään. Maa pitää lannoittaa ja siihen pitää lisätä multaa.
Lue lisääViherlannoitusta ei ehkä tule ensimmäisenä ajatelleeksi, kun aloittaa viljelyn. Syytä kuitenkin olisi!
Lue lisääAlla grönsaker behöver näring i form av kväve och mineraler för att ge goda skördar. Behovet av näringsämnen varierar dock mellan de olika grönsakerna.
Lue lisääSipulien ikiaikainen suosio ei ole mikään sattuma. Niiden viljely ja varastointi on helppoa ja niissä on runsaasti ravintoaineita ja flavonoideja.
Lue lisääAnnamme esimerkkejä vihanneksista, maustekasveista ja muista lajikkeista, joita voi mainiosti kylvää kesän lopulla ja syksyllä aina hallan tuloon saakka.
Lue lisääHarvennusta tehdessä kylvönauhan hyödyllisyyden huomaa. Kylvönauhan avulla viljellyt vihannekset asettuvat maahan tasaisin välein, ja kylväminen sujuu nopeasti.
Lue lisääTomaatit kasvavat nopeasti ja tarvitsevat ravinteita koko kasvukauden ajan. Tässä jutussa kerromme, miten takaat ravinteiden saannin koko kaudeksi.
Lue lisääJo ensimmäisenä vuonna ymmärsin, että kasvihuone on tärkeämpi osa puutarhaa kuin olin ajatellut. Kasvihuone ei ole vain kaunis, se on keittiöpuutarhan sydän!
Lue lisääSaat huomattavasti suuremman sadon, jos lannoitat maata. Mutta mikä lannoite on paras, ja mitkä kasvit tarvitsevat vähän ja mitkä paljon lannoitetta? Autamme sinua löytämään vastaukset.
Lue lisääMonet vihannekset ja kukat on kylvettävä varhain, jotta ne ehtivät tuottaa satoa. Olemme koonneet tähän lajikkeita, jotka voit kylvää jo vuoden ensimmäisten kuukausien aikana.
Lue lisääSekä vermikuliitti että perliitti ovat erittäin kevyttä vaaleaa raetta. Vaikka ne muistuttavat toisiaan, niillä on hieman erilaiset ominaisuudet. Milloin ja miten niitä käytetään?
Lue lisääHyvällä maalla on suuri merkitys viljelyn onnistumisessa. Tässä käymme läpi perusasiat; mistä maa muodostuu ja kuinka testaat sen laadun.
Lue lisääOpi tehokkaimmat menetelmät tappajaetanoiden torjuntaan puutarhassasi. Esikasvatus, etana-ansat ja reunalliset ruukut auttavat pitämään nämä haitalliset etanat loitolla kasveistasi
Lue lisää