MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textNopea toimitus
  • item.textIlmaiset palautukset
  • item.textPerustettu vuonna 1933
Home / Vinkit ja inspiraatio

Viljelyohjeet

Oletko ostanut ensimmäisen pussillisen salaatinsiemeniä vai keräätkö keittiöpuutarhastasi tämän vuoden ensimmäisen artisokan? Aloittelija, onnellinen amatööri tai kokenut viljelijä – viljelyoppaistamme löytyy tietoa kaikille.

Viljelyohjeet

Auringonkukka

Kaunis auringonkukka on yksi helpoimmin viljeltävistä kesäkukista. Silti se saattaa siemeniä valitessa unohtua kaikkien muiden kevään houkutusten joukkoon.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Chilin viljely

Chilin viljeleminen ei ole vaikeaa. Tässä ohjeet, joilla onnistut varmasti! Ratkaisevaa on aloittaa ajoissa ja sijoittaa taimet lämpimään ja suojaisaan paikkaan.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Daalioiden kasvatus

Daaliat ovat komeita ilmestyksiä niin kukkapenkissä kuin kimpuissakin. Aloita mukuloiden esikasvatus sisätiloissa, niin kukkiminen alkaa aikaisemmin.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Kaalin viljely

Kaali ei ole pelkästään hyvää ja terveellistä, vaan se tuo myös vehreyttä ja rehevyyttä keittiöpuutarhaan.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Kasvata kesäkurpitsaa – Näin onnistut

Kesäkurpitsa on yksi kasvimaan helpoimmista lajikkeista. Kesäkurpitsa on mainio viljeltävä, koska se kasvaa nopeasti ja antaa suuren sadon. Tässä parhaat vinkit.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Kasvata tuoksuhernettä

Monille kesäfiiliksen tuo juuri tuoksuherneen tuoksu. Jos toiveissasi on runsas kukinta jo varhain kasvukauden alussa, aloita esikasvatus ja hoito hyvissä ajoin.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Näin onnistut isokirjopeipin kasvattamisessa

Isokirjopeippi eli Coleus kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Isokirjopeipin värikkäät lehdet ja vauhdikas kasvu tekevät siitä mainion kasvin niin sisä- kuin ulkotiloihinkin.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Pelargonin viljely

Pelargoni on perinteinen ruukkukasvi, jonka voi kasvattaa siemenestä tai pistokkaasta. Tässä ohjeet koko matkalle aina siemenestä taimeksi.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Tomaatin kasvatus

Tomaattien kasvatus on melko helppoa eikä vie juurikaan tilaa. Tomaattioppaamme auttaa sinua aina kylvöstä sadonkorjuuseen.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Valkosipulia omasta maasta

Valkosipulin kasvattaminen on hauskaa ja helppoa. Se ei vaadi paljon tilaa ja voit istuttaa sen maahan huolettomammin – sinne, missä puutarhassasi sattuu olemaan tilaa.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Viljele salaattikiinankaalia

Salaattikiinankaali, kimchin tärkein ainesosa, voi tuntua haastavalta kasvattaa – kunnes alat päästä jyvälle sen luonteesta. Tässä vinkkejä, joiden avulla onnistut.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Viljele pinaattia

Pinaatti on helposti viljeltävä lehtivihannes, josta on helppo pitää. Se on parasta kylvää keväällä tai syksyllä – muuten se lähtee helposti kukkimaan.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Viljele punakosmoskukkaa

Punakosmos on ehdoton valinta, jos haaveilet suunnattomasta määrästä itse kasvatettua leikkokukkaa kesäksi. Punakosmos on myös mehiläisten ja perhosten suosikki.

Lue lisää
Viljelyohjeet

Kasvata tulppaaneja

Ihannetapauksessa tulppaanit istutetaan alkusyksystä, kun sipulit ovat parhaimmillaan ja ehtivät juurtua ennen talven tuloa.

Lue lisää