MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textNopea toimitus
  • item.textIlmaiset palautukset
  • item.textPerustettu vuonna 1933
Home / Tuotteemme

Innostu tomaateista

Pidän tomaateissa niiden mausta ja monipuolisuudesta. On niin monia reseptejä, joissa tomaatit ovat mukana. Jos olet joskus maistanut Välimeren maista tulevaa tomaattia, niin tiedät, että se on erilainen kokemus kuin mikään kaupasta ostettava. Maku on erilainen. Ainoa mikä mielestäni vastaa näitä tomaatteja, on omat kotona kasvatetut tomaatit. Aloitetaan siis!

Lue lisää

Innostu tomaateista Markuksen kanssa

Hanki ainekset
Tomaatinviljelyn aloittamiseen tarvitset seuraavat asiat:
Tomaatin siemeniä (Markus käyttää tomaatin siementä "Bronzy"), kylvömultaa, pieniä ruukkuja (myös Rootmaster-pienoiskasvihuone toimii), kasvivaloja ja vermikuliittia (se auttaa tekemään mullasta ilmavampaa ja samalla säilyttämään kosteutta ja ravinteita).

Vaihe 1: Esiviljely
Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla.

A) Perinteinen tapa: laita tomaatin siemenet ruukkuun, jossa on multaa.
B) Markuksen tapa: Laita siemenet märälle wc-paperille. Kyllä, juuri näin. Tämä on pieni temppu, jonka opin ystävältäni ja joka itse asiassa toimii melko hyvin. Kun paperista nousee pieniä versoja, laita paperi versoineen multaiseen ruukkuun. Se on eräänlainen esikasvatuksen esikasvatus. Sekä A:n että B:n kohdalla mullan ei pitäisi olla liian ravinteikasta tässä ensimmäisessä vaiheessa.

Vaihe 2: Tee salaojitus
Hyvä tapa on käyttää siemenruukkuja, joiden pohjassa on reikiä hyvän salaojituksen varmistamiseksi. Tomaatit pitävät kosteudesta, mutta ne eivät osaa uida. Näin varmistat, että ne saavat tarvitsemansa ilman liiallista kastelua.

Vaihe 3: Ilmanvaihto ja valo
Anna ystävillesi hyvä ilmanvaihto, paljon valoa ja lämpöä. Noin 20-25 celsiusta on hyvä lämpötila. Käytä kasvivaloja varmistaaksesi, että kasvit saavat kaiken tarvitsemansa valon.

Vaihe 4: Tärkeä tietää
Mieti huolellisesti, mihin sijoitat kasvit. Tomaatit pitävät lämpimästä, joten niiden sijoittaminen huonosti eristetyn, vetoisan ikkunan viereen ei tee niitä onnellisiksi. Suosittelen kasvivalojen käyttöä. Valon avulla voit sijoittaa kasvit alueille, joista ne eivät muuten pitäisi.

Vaihe 5: Uudelleenistutus
Istuta tomaattikasvit uudelleen suurempiin ruukkuihin, kun ne kasvavat suuremmiksi. Muista myös ottaa säännöllisesti pois versot oksien välistä, niin säästät kasvien energiaa.

Viimeinen neuvo
Anna kasvien kasvaa vahvaksi 6-10 viikkoa ennen kuin istutat ne ulos. Kun teet niin, aloita "totuttamalla" niitä uuteen ympäristöön pikkuhiljaa. Laita ne ulos joka päivä, ennen kuin laitat ne ulos loppukaudeksi. Kun yöpakkasriski on ohi, ne ovat valmiita ulos siirrettäväksi.