MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Mintun siemenet

Minttu on raikkaalta tuoksuva ja maistuva aromaattinen yrtti. Mintun koristeelliset ja kauniit kukat ilahduttavat keittiöpuutarhassa myös pölyttäjiä. Kukkivan minttukasvuston ympärillä voikin olla toisinaan varsinainen pörriäisruuhka.

Mintun kasvatus on helppoa. Toisinaan minttu kasvaa nopeammin ja leviää laajemmalle kuin toivoitkaan. Tämä on hyvä ottaa huomioon kasvupaikkaa valitessa. Mintut leviävät tehokkaasti maarönsyjen ja juurien avulla. Minttua voi kasvattaa sisällä ja ulkona. Siemenet kylvetään taimiruukkuihin, joihin kuhunkin voi kylvää 5-9 siementä. Taimet istutetaan ulos karaisun jälkeen eli totuta sisällä kasvatetut taimet ensin varovasti kevään sääolosuhteisiin.

Mintut viihtyvät aurinkoisella tai puolivarjoisalla kasvupaikalla. Istuta taimet ruukkuun tai rajaa kasvatusalue maahan upotettavalla reunuksella, jos kasvatat samassa alueessa muita kasveja. Minttu menestyy parhaiten ravinteikkaassa ja kosteassa maassa, mutta selviää myös vähemmällä. Ruukuissa kasvatettavia minttuja kannattaa kastella reilusti. Mintun versoja, lehtiä ja kukkia voi kerätä pitkin kesää. Lehtien maku on parhaimmillaan ennen kukintaa. Mintun lehtiä voi käyttää tuoreina tai kuivattuina vaikkapa teehen, salaatteihin, kastikkeisiin, jälkiruokiin tai juomiin.

Lue lisää

2 tuotetta