MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Persiljan siemenet

Persilja tunnetaan terveellisenä maustekasvina, ja sen tiedetään sisältävän muun muassa erityisen paljon rautaa. Monet leikkaavatkin mielellään persiljaa voileivän päälle, ja tuore persilja viimeistelee klassisen siskonmakkarakeiton. Persilja on myös mainio yrtti erilaisiin yrttikastikkeisiin ja -öljyihin.

Persiljan kasvatus onnistuu siemenestä helposti, joten siemenestä kasvatusta kannattaa kokeilla. Persiljaa löytyy sekä sileälehtisenä että kähärälehtisenä lajikkeena. Lisäksi voit kasvattaa juuripersiljaa.

Persiljan siemenet voi kylvää sisälle esikasvatukseen varhain keväällä, jolloin siemeniä kylvetään taimiruukkuun pieni rypäs. Siemenet voi kylvää myös suoraan kasvupaikalleen syyskylvöinä, talvikylvöinä tai varhain keväällä, kun maa on talven jäljiltä muokattavissa. Taimet kestävät hyvin viileyttä ja viileyteen totuttuaan jopa pientä pakkasta. Persiljan kasvatus ruukussa on myös mahdollista. Savipitoinen maa ei ole persiljalle mieleen, vaan kasvualustan on oltava pikemminkin multava, ravinteikas ja kostea. Voit liottaa siemeniä yön ylitse ennen kylvöä, jolloin itäminen vauhdittuu. Persilja on kaksivuotinen kasvi. Talvehtimisen jälkeen lehtisato jää pienemmäksi, ja persilja käyttääkin lehtikasvun sijaan energiaa kukintaan. Siksi persiljaa kasvatetaan yleensä yksivuotisena.

Lue lisää