MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Tillin siemenet

Tilli on raikkaan tuoksuinen, perinteinen maustekasvi, jota käytetään erityisesti kala- ja äyriäisruoissa. Tilli on myös kesäperunoiden paras kaveri. Siemenet kylvetään suoraan kasvupaikalle. Uusia kylvöjä voi tehdä muutaman viikon välein aina elokuuhun saakka, jolloin saat nauttia jatkuvasti tuoreesta tillistä. Tilli viihtyy valoisalla paikalla, humuspitoisessa, ravinteikkaassa ja kosteahkossa maassa. Tilli on yksivuotinen mausteyrtti. Sen kasvupaikkaa kannattaa vuosittain vaihtaa ja tilliä viljellä eri kohdissa keittiöpuutarhassa.

Nelson Gardenin valikoimasta löytyvät lajikkeet joka lähtöön. Tutustu vaikkapa Viljele vuoden ympäri -siemensarjamme 'Bouquet'-lajikkeeseen. Tämän lajikkeen pussista löydät ohjeet tillin siementen kylvämiseen kaikkina vuodenaikoina. 'Teddy'-lajike soveltuu viljeltäväksi sisätiloissa ruukuissa ympäri vuoden. 'Thalia' on oivallinen lajike erityisesti vesiviljelyyn.

Tilliä voi käyttää tuoreena, kuivattuna ja pakastettuna. Tillin kukintoja hyödynnetään myös etikkasäilykkeissä ja pikkelöidessä.

Lue lisää