MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textNopea toimitus
  • item.textIlmaiset palautukset
  • item.textPerustettu vuonna 1933
Jälleenmyyjille
Home / Siemenet

Timjamin siemenet

Timjami on pienilehtinen, kaunis ja tuoksuva yrtti, joka maustaa piirakat ja pataruoat vastustamattomalla aromillaan. Timjamin kasvatus siemenestä on helppoa, ja taimet kasvavat upeiksi niin ulkona kuin sisälläkin. Timjamiruukku onkin kaunis keittiön koriste ja jokaisen harrastelijakokin paras ystävä.
Timjamin siemenet kylvetään harvaan, kosteaan kylvömultaan. Ne itävät parhaiten, kun kylvös asetetaan valoisaan ja viileään paikkaan. Taimettumisen jälkeen taimet koulitaan hiekansekaisella mullalla täytettyihin ruukkuihin. Yhteen ruukkuun voi asettaa useampiakin taimia. Valoisa ja viileä paikka on niille edelleen mieluisin.
Vaihtoehtoisesti timjamin siemenet voi kylvää suoraan kasvupaikkaansa. Avomaalla viljellessä on muistettava, että timjami on kotoisin etelästä, eikä näin ollen siedä kylmää. Satoa korjataan vähitellen. Jos olet aikeissa kuivattaa timjamia, kerää oksat kokonaisina jo ennen kukintaa, mutta jätä kuitenkin 5–10 cm oksan pituudesta paikoilleen. Timjami on monivuotinen, ikivihreä kasvi, mutta talvehtiminen meidän pohjoisilla leveysasteillamme voi olla haastavaa. Siksi timjamia ei elokuun jälkeen pidä leikata enää lainkaan.

Lue lisää

4 tuotetta

Varastossa

Luomu

Ominaisuudet