MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Korianterin siemenet

Korianteri maustaa monenlaisia ruokia, mutta se on erityisen tuttu esimerkiksi thaimaalaisessa ja Lähi-idän keittiöissä. Korianterin maku voi jakaa mielipiteitä. Osa ihmisistä maistaa siinä saippuaista makua, toisille korianteri on mitä herkullisin ja aromaattinen yrtti, jota lisätään tuoreena ruokaan runsaalla kädellä.

Korianteria viljellään yksivuotisena kasvina. Sen kasvatus siemenestä sujuu helposti. Korianterin siemenet kylvetään suoraan kasvupaikalleen kesän alussa, jolloin satoa pääsee korjaamaan nopeasti kesän mittaan. Kasvupaikan on hyvä olla valoisa, maan ravinteikas. Korianteri kaipaa melko tasaista kosteutta.

Korianteri kehittyy nopeasti. Kylvöjä voi toistaa pitkin kesää, jolloin saat poimia jatkuvasti tuoreita lehtiä. Satona korjataan nimenomaan tuoreita lehtiä, mutta myös kukat ovat syötäviä. Kukkien kehittyessä niistä muodostuu siemeniä, joita voi hyödyntää uusintakylvöissä tai mausteena. Siemenet voi murskata esimerkiksi morttelissa. Siemenissä on mausteinen, appelsiiniin vivahtava maku, mikä ei muistuta lainkaan korianterin lehtien makua.

Korianteri soveltuu erinomaisesti myös vesiviljelyyn.

Lue lisää