MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Rosmariinin siemenet

Rosmariini on aromaattinen, monikäyttöinen maustekasvi, jonka kasvatus onnistuu hyvin kotioloissa. Rosmariini on kaunis keittiön työpöydällä ja levittää ympäristöönsä ihanaa tuoksua. Rosmariinin kasvattaminen siemenestä kannattaa aloittaa kylvämällä siemenet harvaan kosteaan kylvömultaan ja laittamalla kylvöastia 2-3 viikoksi jääkaappiin. Sen jälkeen ruukku asetetaan huoneenlämpöön valoisaan paikkaan ja odotetaan taimettumista. Kylmäkäsittely jääkaapissa aktivoi siementen itämistä. Siementen itämisen jälkeen kylvöksen kosteutta kannattaa tarkkailla. Kasvu on alkuun verkkaista.
Taimet siirretään kukin omaan ruukkuunsa, ja ruukussa rosmariini saakin kasvaa koko elinkaarensa ajan. Korjaa satoa vähitellen. Rosmariinin lehdet sopivat käytettäviksi tuoreina tai kuivattuina. Maku on voimakas ja yrtti sisältääkin runsaasti eteerisiä öljyjä.

Rosmariini on monivuotinen kasvi, ja sen talvehtiminen onnistuu parhaiten valoisassa ja viileässä, pakkasettomassa paikassa. Talvisia pakkasasteita se ei kestä, joten rosmariiniruukku kannattaa tuoda sisälle ennen pakkasten saapumista. Talvella kasvivalo auttaa valoisaan kasvupaikkaan tottunutta rosmariinia selviämään meidän pimeästä vuodenajasta.

Lue lisää

1 tuotetta

1 tuotetta 1 tuotteesta