MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textNopea toimitus
  • item.textIlmaiset palautukset
  • item.textPerustettu vuonna 1933
Jälleenmyyjille
Home / Siemenet

Juuresten siemenet

Nelson Gardenin valikoimasta löydät juuresten siemenet joka lähtöön. Voit kasvattaa helposti erittäin ravinteikasta syötävää, kun kylvät kasvimaalle porkkanaa, punajuurta, naurista ja muita herkullisia juureksia.
Porkkanan siemenet ovat oikea runsauden sarvi. Lajikkeita on lukuisia, ja vertailemalla eri lajikkeiden ominaisuuksia löydät varmasti yhden tai useamman lajikkeen, jotka sopivat omiin käyttötarkoituksiisi kaikkein parhaiten. Porkkanan siemenet kylvetään suoraan kasvupaikkaansa, kun maa on muokattavissa. Pidä kylvös kosteana. Vakojen peittäminen kasvuharsolla auttaa sekä vauhdittamaan itämistä että pitämään tuhohyönteiset loitolla. Porkkanaa on kasteltava säännöllisesti, jotta se kasvaa, mutta kohtuullisesti, jotta siihen ei tule halkeamia. Vähän ja usein lieneekin porkkanan viljelijälle paras nyrkkisääntö. Ravinteista porkkana tarvitsee erityisesti kaliumia ja fosforia, ja siksi lannoitteeksi käy esimerkiksi lehmänlanta, tuhka ja kivijauho. Liika typpi sen sijaan on pahaksi; vältä siis kanankakkaa. Hallaa porkkana kestää jonkin verran. Kylvämällä myös talviporkkanalajiketta saat porkkanat säilymään varastossa jopa jouluun.
Myös punajuuren kasvatus siemenestä onnistuu usein helposti. Punajuuri kylvetään porkkanan tavoin suoraan kasvupaikkaansa, mutta on ravinteiden suhteen hieman porkkanaa vaativampi.

Lue lisää