MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Juuresten siemenet

Nelson Gardenin valikoimasta löydät juuresten siemenet joka lähtöön. Voit kasvattaa helposti ravinteikasta syötävää, kun kylvät kasvimaalle porkkanaa, punajuurta, naurista ja muita herkullisia juureksia.
Porkkanan siemenistä löytyy Nelson Gardenilta kattava valikoima erilaisia lajikkeita. Vertailemalla eri lajikkeiden ominaisuuksia löydät varmasti mieleiset lajikkeet, jotka sopivat omiin käyttötarkoituksiisi.

Porkkanan siemenet kylvetään suoraan kasvupaikalleen varhain keväällä, kun maa on muokattavissa. Porkkanan siemenet voi kylvää myös syys- tai talvikylvöinä. Pidä kylvös kosteana. Vakojen peittäminen kasvuharsolla auttaa sekä vauhdittamaan itämistä että pitämään tuhohyönteiset loitolla. Porkkanaa on kasteltava säännöllisesti, jotta se kasvaa. Varo kastelemasta taimia liiaksi, jotta porkkanaan ei tule halkeamia. Vähän ja usein lieneekin porkkanan viljelijälle paras nyrkkisääntö. Ravinteista porkkana tarvitsee erityisesti kaliumia ja fosforia, ja siksi lannoitteeksi käy esimerkiksi lehmänlanta, tuhka ja kivijauho. Liika typpi kasvattaa turhaan lehtimassaa, joten vältä kanankakkaa. Porkkana kestää hallaa jonkin verran. Kylvämällä myös talviporkkanalajiketta saat porkkanat säilymään varastossa jopa jouluun.

Punajuuren kasvatus siemenestä sujuu myös helposti. Siemenet kylvetään lämmenneeseen maahan suoraan kasvupaikalleen. Maan on hyvä olla multavaa, kohtalaisen ravinteikasta ja kasvupaikan valoisa. Savimaallakin voi saada punajuuresta mainion sadon. Vältä käyttämästä punajuurelle typpeä, sillä ylimääräinen typpi varastoituu mukulaan nitraattina.

Lue lisää