MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Kaalien siemenet

Erilaiset kaalit ovat terveellinen ja monipuolinen vaihtoehto. Kaalit sisältävät runsaasti kuitua, tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Nelson Gardenin valikoimasta löytyy runsaasti erilaisia kaalikasveja, joita voi esikasvattaa taimiksi sisällä ja istuttaa paikoilleen myöhemmin. Osan lajeista voi myös kylvää suorakylvönä. Esikasvatus kannattaa esimerkiksi lehti-, kukka-, kyssä-, parsa- ja savoijinkaalille. Kylvä kaalin siemenet esikasvatuksessa taimiruukkuihin, kasvata taimia muutaman viikon ajan sisällä ja karaise taimet ennen ulosistutusta. Istuta taimet säiden lämmettyä kasvupaikalleen. Ruusukaalin siemenet kylvetään sisällä esikasvatukseen muiden kaalien tapaan. Ruusukaali tekee pieniä kaaleja varteen. Myös lehdet ovat syötäviä.

Kaalit rakastavat ravinteita ja tarvitsevat kosteutta, joten valitse niille valoisa paikka ja ravinteikas maa.
Kaalit kannattaa suojata kaaliverkolla, jotta kaalit saavat kasvaa rauhassa tuholaisilta. Kaaliverkko läpäisee valoa ja vettä. Kaalit sietävät hyvin syksyn viileyttä ja kaaleja kasvattamalla saat satoa pitkälle syksyyn, aina pakkasiin saakka.

Lehtikaali on todellinen C-vitamiinipommi. MicroLeaf-siemensarjasta löytyy myös lehtikaalin siemeniä versotusta varten, jolloin voit kasvattaa ja nauttia lehtikaalia ympäri vuoden. Lehtikaalin pienet versot ovat mietoja ja rapeita. Myös parsakaalia voi versottaa sisällä miniversoiksi.

Lue lisää