MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Pavun ja herneen siemenet

Pavut ja herneet tarjoavat maukasta ja ravinnerikasta syötävää. Pavut sisältävät runsaasti proteiinia ja hiilihydraatteja, mutta myös C-vitamiinia ja B6-vitamiinia. Papuja ja herneitä käytetään ruoanlaitossa laajasti eri puolilla maailmaa. Sekä papujen että herneiden siemenet on hyvä liottaa vedessä muutaman tunnin ajan, jotta kovien siementen itäminen helpottuu. Kylvä siemenet lämmenneeseen maahan, mieluiten kosteaan, humuspitoiseen ja vettä läpäisevään maahan, suojaisaan paikkaan. Kylvös on hyvä peittää harsolla. Pidä kylvös kosteana.

Herneiden ja papujen lajikkeista osa sopii myös idätettäviksi ja versotettavaksi. Kun idätät ja versotat siemeniä, saat nopeasti ravinteikasta ruokaa lautaselle. Idätystä ja versotusta voi tehdä sisällä ympäri vuoden. Valitse versotukseen esimerkiksi härkäpapu Nelson Gardenin MicroLeaf-siemensarjasta ja saat nauttia maukkaita versoja vuoden ympäri! MicroLeaf-siemensarjasta löytyy myös sokeriherne – idättämällä pääset nauttimaan sen makeista ja rapeista herneenversoista.

Nelson Gardenin valikoimissa on useita erilaisia hernelajikkeita. Silpoherneitä löytyy useampaa lajiketta, joten kasvata vaikkapa vihreitä ja tummia herneitä. Palkoineen syötävä sokeriherne on monen suosikki. Korkeaksi kasvavat lajikkeet voivat tarvita tukea, joten tarkista siemenpussista valitsemasi lajikkeen kasvukorkeus. Herne sitoo juurinystyröillään maahan typpeä, joten sitä voi käyttää hyvin myös maanparannuskasvina. Kasvupaikkaa onkin hyvä vaihtaa vuosittain ja pidät samalla maasta huolta.

Lue lisää