MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Mansikka ja kuukausimansikka

Mansikka on monelle yksi kesän ihanimmista asioista. Tiesitkö, että löydät Nelson Gardenin valikoimasta myös mansikan siemeniä? Mansikan kasvatus siemenestä ei tosin ole aivan yksinkertaista, mutta sitäkin palkitsevampaa on poimia itse siemenestä asti kasvatettuja marjoja. Mansikka on monivuotinen kasvi, joten saat taimista usean vuoden ilon.

Mansikan siemenet on hyvä kylvää sisälle jo varhain. Helmikuu on mainio ajankohta aloittaa kylvöjä. Mansikan siemenet ovat pieniä. Kylvä ne harvaan, kosteaan kylvömultaan hajakylvönä tai muutaman siemenen ryppäänä yksittäisiin ruukkuihin. Älä peitä siemeniä mullalla, vaan käytä siementen peittämiseen valoa heijastavaa ja kosteutta sitovaa vermikuliittia. Pidä kylvös kosteana. Peitä kylvös kosteuden tasaamiseksi muovilla tai sijoita pienoiskasvihuoneeseen. Anna kylvöksen itää valoisassa, 15-18°C. Kun taimissa 4-5 lehteä, kouli taimet tarvittaessa omiin ruukkuihin. Sijoita taimet kasvamaan valoisaan ja viileään. Karaise taimet ennen ulosistutusta. Taimet voi istuttaa paikalleen yöpakkasten ja hallanvaaran väistyttyä.
Valitse mansikalle aurinkoinen kasvupaikka. Mitä enemmän mansikka saa aurinkoa, sitä makeammaksi marjat kehittyvät. Istuta mansikka hyvään läpäisevään maahan. Lannoitus parantaa ja lisää kukintaa ja tuottaa lopputuloksena satoa. Puutarhamansikan taimille kannattaa levittää katetta, jotta saat nauttia puhtaista marjoista ja kosteus pysyy paremmin maassa. Kaikki mansikat eivät tee rönsyjä, kuten esimerkiksi kuukausimansikka, jonka kasvusto pysyy mättäänä. Kuukausimansikka sopii myös ruukkuviljelyyn.

Eri mansikkalajikkeiden maku ja marjojen koko vaihtelevat lajikkeiden välillä. Myös marjojen kypsyminen ja sadonkorjuuaika voi vaihdella. Kun viljelet eri lajikkeita, saat pidennettyä mansikkakautta.

Lue lisää

2 tuotetta