MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Kesäkurpitsa ja kurpitsa

Kurpitsan kasvatus on helppoa. Lajeja ja lajikkeita on erilaisia ja voit valita muutakin kasvatettavaa kuin perinteisen Halloween-kurpitsan. Kurpitsoista löytyy valinnanvaraa erilaisia ja -muotoisia hedelmiä tekevistä lajikkeista.
Kesäkurpitsan kasvatus on suosittua, sillä kesäkurpitsa on mainio kasvatettava ja varsin satoisa. Kesäkurpitsa on myös kevyt ja monikäyttöinen aterian lisuke ja mainio ainesosa erilaisiin kasvisruokiin ja salaatteihin. Kokeile vaikkapa paistaa raastettua kesäkurpitsaa kevyesti oliiviöljyssä tai lisätä kesäkurpitsakuutioita pataruokiin ja höystöihin. Myskikurpitsa taas sopii makunsa, koostumuksensa ja värinsä puolesta erinomaisesti esimerkiksi risottoon ja sosekeittoon.

Kurpitsojen ja kesäkurpitsojen siemenet kannattaa esikasvattaa sisällä taimiksi. Kylvä siemenet esikasvatukseen noin nelisen viikkoa ennen ulosistutusta. Siemenet itävät nopeasti lämpöisässä paikassa, mutta avomaalla kevään viileydessä siemenet voivat mädäntyä. Maan lämpötilan onkin oltava kylvöhetkellä suorakylvöjä tehtäessä vähintään 15 astetta. Valitse taimille lämmin paikka ja ravinteikas maa. Lannoita taimia myös kesän mittaan.

Kurpitsat ovat yksivuotisia. Kesäkurpitsasta kannattaa poimia satoa ahkerasti, jolloin kasvi jatkaa uusien kukkien muodostusta ja näin ollen saat jatkossakin poimia lisää kesäkurpitsoita. Muut kurpitsat saavat kasvaa rauhassa syksyyn. Taimet ovat hallanarkoja, joten kurpitsat poimitaan viimeistään pakkasten saavuttua.

Lue lisää