MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Home / Siemenet

Salaatin siemenet

Salaatin kasvatus on helppoa ja hauskaa. Nelson Gardenin valikoimasta löytyvät salaattilajikkeet sekä ensikertalaiselle että kokeneemmalle viljelijälle. Voit myös valita useamman lajikkeen ja koota ruokapöytään herkullisen ja upeannäköisen salaatin erilaisista lehdistä.

Kylvä siemenet suoraan avomaalle keväällä tai esikasvata kylvämällä siemeniä ryppäiksi taimiruukkuun, jolloin voit istuttaa valmiit salaatin taimet ruukkuun tai viljelylaatikkoon. Maan on hyvä olla kalkittua ja lannoittaminen on helpointa tehdä kylvö- tai taimien istutusvaiheessa. Siemenet itävät parhaiten viileässä. Siemenet voi kylvää vaikka suoraan parvekelaatikkoon tai avomaalle. Siemenet kylvetään tyypillisesti keväällä, mutta Viljele vuoden ympäri -siemenistämme löytyy monia lajikkeita, joita voit kylvää kaikkina vuodenaikoina. Vain mielikuvitus on rajana! Pian pääsetkin keräämään mitä erilaisimpia salaatteja.

Salaatti sopii erinomaisesti myös vesiviljelyyn. Löydät valikoimastamme monenlaisia erityisesti vesiviljelyyn tarkoitettuja salaatin siemeniä. Vesiviljely on helppoa ja hauskaa ja onnistuu sisälläkin, kunhan taimille riittää kaikkina vuodenaikoina sopivasti lämpöä ja riittävästi valoa. Muistathan, että salaatin itäminen estyy liian korkeassa lämpötilassa. Vesiviljelyssä ravinteista huolehditaan lisäämällä lannoitetta suoraan veteen.

Lue lisää