MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textNopea toimitus
  • item.textIlmaiset palautukset
  • item.textPerustettu vuonna 1933
Jälleenmyyjille
Home / Siemenet

Luomusiemenet vihannesten viljelyyn

Kasvikset on tuotettu luonnonmukaisesti, kun niiden viljelyssä on noudatettu EU:n tasolla määriteltyjä luomutuotannon kriteerejä. Lannoitteena ei käytetä teollisia lannoitteita, vaan pääasiassa karjanlantaa ja viherlannoitteita. Eloperäiset lannoitteet ovat tehokkaita, kun maaperän mikrobit pääsevät hajottamaan niitä ja vapauttamaan niistä ravinteita. Maan typpipitoisuudesta pidetään huolta vuoroviljelyn keinoin; samalle peltoalalle kylvetään muutaman vuoden välein palkokasveja, jotka sitovat typpeä juuriinsa.
Luonnonmukaisen viljelyn periaatteiden mukaisesti maanviljelyssä ei myöskään käytetä torjunta-aineita. Rikkaruohojen ja kasvitautien torjunta perustuu mm. ennakointiin, monipuoliseen viljelykiertoon ja huolelliseen lajikkeen valintaan. Rikkaruohoja poistetaan myös mekaanisesti, esimerkiksi liekittämällä ja kitkemällä. Tuholaisten torjunnassa käytetään hyväksi niiden luonnollisia vihollisia, tyypillisesti muita hyönteisiä.
Luomutuotannon ajatellaan aiheuttavan vähemmän ympäristövaikutuksia myös siksi, että käsittelemätön vihannes on turvallista syödä kokonaan, kuorineen päivineen. Hävikin määrä vähenee, ja koko sato voidaan käyttää ravinnoksi.
Lähde: Pro Luomu ry

Lue lisää