MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Mitä tehdä puutarhassa syyskuussa?

Syyskuussa on aika korjata vihannekset ja valmistautua kevääseen. Vaikka se voi tuntuakin vielä kaukaiselta, kiität itseäsi tekemästäsi työstä, kun kevät koittaa! Useita vihanneksia, kuten ruohosipulia, voi viljellä syyskuussa ja korjata varhain keväällä. Lisäksi syyskuussa voi vielä kylvää nopeasti kasvavia vihanneksia, kuten pinaattia, ja nauttia niiden sadosta vain muutaman viikon kuluttua. Kasvutunneli auttaa suojaamaan kasveja epäsuotuisilta sääolosuhteilta, jos haluat pidentää niiden kasvukautta. Kuitukangas on lisäksi erinomainen suoja kasveille ja niiden siemenille pakkasta vastaan.

Syyskuussa on hyvä aika myös karsia puutarhasi kasveja, kuten puita ja pensaita. Pääset helposti alkuun pensas-, oksa- tai raivaussaksilla tai vastaavilla. Karsimalla ja poistamalla kuolleet oksat edistät kasvien kasvua ja takaat tasaisemman sadon.

Lue lisää

leafs_double_new.svgRikkaruohosuoja kookoskuidusta

Pyöreä kookoskuitumatto estää rikkaruohon kasvua ja pitää kosteuden maassa. Keskeltä avautuu halkio, jonka ansiosta matto on helppo asettaa puun tai pensaan ympärille. Voidaan peittää kuorikatteella.

leafs_double_new.svgKylvä nurmi syksyllä

Haaveiletko voivasi kävellä ensi keväänä ja kesänä paljain jaloin kauniilla nurmikolla?

Aloita siinä tapauksessa jo tänään! Sääolosuhteiden ansiosta syksy on täydellinen aika nurmikon kylvämiseen tai kuluneen nurmikon korjaamiseen. Tarjoamme paljon erilaisia nurmikonsiemeniä, joilla saat ensi vuonna varmasti tiheän ja upean nurmikon. Varmista, että sinulla on myös oikeat työkalut puutarhan laittoon ja siistimiseen.

Meillä löydät kaiken puutarhanhoitohanskoista istutuslapioihin ja haravoihin.
Jos et ole ennen istuttanut nurmikkoa, ei ole syytä huoleen. Oppaamme auttaa sinua onnistumaan.